RaDracones a scris:
Am avut un vecin "de bine" (n-am sa o lungesc cu povestea) care a facut printre altele si o reclamatie la primarie.
La control tot ce a descoperit primaria a fost ca am folosit fondul de penalitati pentru a acoperii facturile care depaseau ca valoare fondul de rulment..
Sigur ca in urma unei reclamatii, cei ce vin in control au tendinta de a crede ceea ce este in reclamatie. Dar pot fi lamuriti in timpul verificarii si determinati sa constate ca sesizarea a fost nefondata, ca nu se adevereste ceea ce a reclamat cineva.
Dar in ceea ce priveste folosirea fondului de penalizari pentru plata facturilor, cei de la primarie au dreptate. Nu aveti voie sa diminuati (daca asta ati facut) fondul de penalizari ca si fondul de rulment, ca si fondul de reparatii, pentru a achita facturile curente. Ori poate am inteles eu gresit.
Spun asta pentru ca banii in contul bancar se vad in sold ca si soldul din casa, iar acest sold nu are miros sau culoare; acestia sunt bani si de aici se face orice plata cu aprobarea presedintelui asociatiei, cu verificarea ulterioara a cenzorului... Sper sa se inteleaga faptul ca plata unor datorii (servicii, utilitati, prestatii, salarii, impozite catre stat...) se face din contul bacar sau din soldul casei si nu din fonduri (rulment, reparatii, penalizari, chirii, speciale..). Daca cineva plateste o factura de apa si scade acesti bani din fondul de rulment, reparatii sau penalizari, este gresit, este incorect si nelegal.
Inca odata daca nu am inteles corect, e numai vina mea. Dar daca ati scazut banii din fonduri, repet, este gresit. Si, in aceasta situatie, cei ce verifica trebuie sa atraga atentia asupra acestei nereguli.