avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reducere program de lucru de la 8 ore la 4 ore
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reducere program de lucru de la 8 ore la 4 ore

Buna ziua.
Sotul a fost anuntat de la firma ca in lunile ianuraie si februarie, programul de lucru se va reduce de la 8 al 4 ore (din lipsa de lucrari, reducerea activitatii). Ce inseamna acest lucru, se va injumatatii salarul? ce se intampla daca nu este de accord? Nu ne permitem reducerea salarului la jumatate , cu atat mai mult in ianuarie si februarie.


Multuemsc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:42, 21 Iulie 2021
Nu trebuie sa faca salariatul cerere, ci angajatorul .

Daca isi face angajatul cerere , atunci angajatorul nu va mai fi pus in situatia imposibilitatii incheierii actului aditional.
Bună ziua , mia să modificat contractul de munca muncă de mai multe ori ,de la.8la 4 ore apoi de la 4 la 2 ore de muncă fără să fiu anunțată . Asta am aflat după.o perioadă de 1 an de munca find nevoită sami iau concediu medical avand probleme.de sănătate, ,mentionez ca eu nu am semnat personal nici un contract de modificare si nici nu mi sa adus la cunoștință!
De când au început acele modificări?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducerea programului de lucru la 4 ore pe zi din dispozitia conducerii societatii angajatoare SidorencuVasile SidorencuVasile Cât de legală este decizia conducerii societăţii angajatoare de a reduce programul de lucru al angajatilor TESA la 4 ore pe zi, in conditiile in care ... (vezi toată discuția)
Reducere salariu de baza pe motive economice stromelectro stromelectro as vrea sa stiu daca se poate reduce salariul de baza printr-o decizie data de angajator, pe motive economice si pe ce perioada , fara sa existe acte ... (vezi toată discuția)
Reducere norma de lucru theya_05 theya_05 in ce conditii se poate reduce timpul de munca de 8 ore/zi la 4 ore/zi, cu reducere corespunzatoare a salariului ? (daca se poate, si baza legala ). multumesc. (vezi toată discuția)