avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... SOS
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

SOS

Buna seara,

Rog indrumare si ajutor.

AM nevoie de o adeverinta de la fostul angajator ( care a inchis firma) pentru sustinerea unui examen la primarie. ( este o adeverinta tip, Anexa 1)

Am vorbit cu administratorul care refuza sa-mi completeze adeverinta pe motiv ca el nu mai detine acea calitate.

Eu am carte de munca cu toate inscrisuriele dar de la primarie imi trebuie la dosar fix acea adeverinta ( asta este birocratia).

Citind, am aflat ca angajatorul este obligat sa elibereze adeverinte ori de cate ori este cazul timp de 50 ani. Chiar daca nu mai are calitatea de administrator azi, a avut pe vremea aceea - eu cer adeverinta de pe vremea cand eu am fost angajata si dansul administrator.

ITM-ul nu are cum sa -mi completeze acea adeverinta, cel mult sa-mi elibereze o copie dupa revisal, copie care nu ma ajuta la examen ( trebuie acea adeverinta completata).

Rog ajutor si indrumare. Multumesc !!!!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:37, 10 Decembrie 2015
In situatia in care angajatorul nu mai exista atunci va adresati lichidatorului judiciar sau detinatorului legal al arhivei acestuia.

Ce contine acea adeverinta tip?
Exista administratorul. Tocmai am vb cu el la telefon, doar ca este de rea credinta.

Adeverinta contine vechimea in munca, vechimea in specialitatea studiilor, daca am avut concediu fara plata sau concediu medical.

Este obligat sau nu, stie cineva? Multumesc
V-am redat mai sus doua texte de lege care obliga pe angajator sau fostul angajator sa elibereze o astfel de adeverinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare gresita a cim in revisal Aur24k Aur24k Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea ,,problema,, Am constatat relativ recent,solicitand o adeverinta de vechime de la fostul angajator ,ca ... (vezi toată discuția)
Revisal ContSters48681 ContSters48681 Am fost la ITM sa cer un revisal de la data de1.01.2011 pana in prezent. Exact cum scrie in cartea de munca toate modificarile, anuale, lunare. Am platit cei ... (vezi toată discuția)
Demisie mmus mmus Buna ziua, In cazul demisiei, ce documente trebuie angajatorul sa-i inmaneze fostului salariat: adeverinta de vechime, copie dupa Revisal etc.??? Multumesc ... (vezi toată discuția)