avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt portofel-prima abatere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt portofel-prima abatere

am furat portofelul unui coleg de serviciu,care continea suma de 50 ron si un card de salariu.am scos de pe card suma de 240 ron.totul s-a intamplat ieri dimineata.am aflat astazi ca a fost depusa o plangere la politie si in prezent se fac investigatii.mi s-a mai spus ca sunt asteptate la politie fotografiile facute de camerele din incinta bancomatului respectiv.care este pedeapsa pentru acest fapt,in cazul in care nu ma pot intelege cu proprietarul portofelului?va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 21:44, 1 August 2009
Stoica Ioana a scris:

Chiar in cazul furtului calificat , intrucat paguba patrimoniala nu e insemnata (insa exista si un card ....)si poate si inscrisuri cu privire la identitatea acestuia.... se poate dispune o amenda administrativa , intrucat sunteti infractor primar .
Daca veti recupera prejudiciul cauzat , veti manifesta un oarecare regret fata de fapta savarsita, veti avea o atitudine de cooperare cu organele judiciare , vor exista circumstante atenuante .Odata dispusa trimiterea in judecata , se poate dispune suspendarea executarii pedepsei, conform art 81 C.Penal, insa nici acesta nu e un mijloc de individualizare judiciara a pedepsei care se aplica in mod obligatoriu , instanta de judecata are posibilitatea de a constata daca inculpatul poate executa pedeapsa sub aceasta forma, fara a fi privat de libertate.

Organizati-va corect apararea ! Succes.

impacarea partilor nu este una din cauzele care inlatura raspunderea penala?deocamdata,nu s-a facut plangere penala si nici un fel de plangere impotriva mea...exista doar o plangere la politie pentru declararea furtului.va multumesc anticipat.
In cazul furtului calificat , raspunderea penala nu e inlaturata prin impacare.Plangerea penala prealabila , care poate fi retrasa , nu e incidenta.Deci va fi aplicata o sanctiune .
Multumesc.
Din propria experienta, va mai spun ca exista sanse ca retragerea plangerii penale sa va foloseasca, daca va puteti intelege cu pagubitul.

Desi nu vorbim de o infractiune pentru care impacarea partilor inlatura raspunderea penala, unele organe de cercetare (politisti, procurori) tin cont de o eventuala retragere a plangerii penale atunci cand solutioneaza dosarul.

De exemplu, pentru a aplica o sanctiune administrativa, unii procurori iau in considerare retragerea plangerii penale la aprecierea in concret a gradului de pericol social al infractiunii.
Eu as spune ca nu discutam de o retragere a plangerii , ci de de mentiunea partii vatamate ca , in urma prejudiciului reparat , impactul creat prin savarsirea infractiunii s-a mai diminuat , existand circumstante atenuante judiciare.;)

Dar odata depusa , nu mai poate fi retrasa , aceasta fiind una dintre dinstinctiile dintre plangerea penala si plangerea penala prealabila.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Furt calificat B. Elena B. Elena Buna seara, As avea nevoie de putin ajutor in legatura cu doua cazuri. Ambele se clasifica la categoria furt. In primul caz este vorba de furt calificat, ... (vezi toată discuția)
Am furat un telefon badan87 badan87 am 18 ani,elev premiant...am furat telefonul mobil al unei colege...o alta colega m-a vazut ca l-am luat...si o alta i-a spus vatamatei ca am mai facut si alta ... (vezi toată discuția)
Citatie politie pentru un furt fara intentie Adi. P Adi. P Buna ziua, am decis sa postez si eu o intamplare a mea prosteasca, in cateva cuvinte si daca este cineva amabil sa imi dea un raspuns . Intr-o miercuri seara ... (vezi toată discuția)