avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita anulata din vina executorului (abuz ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita anulata din vina executorului (abuz in serviciu), actualizare suma

Buna seara,
Daca o executare silita a fost anulata precum si actele aferente din lipsa obtinerii incuviintarii silite de la judecatoria competenta, dupa vechiul cod de procedura civila, deci din vina executorului judecatoresc, care este data savarsirii faptei data in care s-a infiintat poprirea sau data la care banii au fost virati in contul executorului judecatoresc? Solicit acest lucru deoarece in sentinta de intoarcere a executarii silite instanta a hotarat sa inapoiez suma de bani compusa din debit plus cheltuieli de executare actualizata cu rata de inflatie INCEPAND CU ZIUA IN CARE BANII AU FOST VIRATI IN CONTUL EXECUTORULUI JUDECATORESC si pana in ziua platii efective.In consecinta, data la care banii au fost virati in contul executorului judecatoresc reprezinta data producerii infractiunii.
Cu stima,
Cel mai recent răspuns: seny2015 , utilizator 11:05, 17 Decembrie 2015
buna ziua,
Multumesc pentru raspuns. In civil in cat timp pot aciona in instanta. Se ia in calcul data de la care a fost emisa sentinta civila privind intoarcerea executarii silite si obligarea mea la plata sumei compusa din debit plus cheltuieli de executare , sau data la care a ramas definitiva (data la care s-a pronuntat recursul)?
Cu multumiri,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita seny2015 seny2015 Buna dimineata Intr-o executare silita, dupa vechiul cod de procedura civila, care este data savarsirii :data la care executorul judecatoresc a ... (vezi toată discuția)
Revizuire in penal vodzila57 vodzila57 Buna dimineata, Am si eu o intrebare: daca in timpul unei cercetari penale , desi existau documente clare care sa ateste atat data depunerii ... (vezi toată discuția)
Prescriptie fapta penala senny2007 senny2007 Buna seara, Am si eu o nelamurire daca ma poate ajuta cineva.Daca fapta penala o reprezinta o executare silita din ce moment incepe sa curga termenul ... (vezi toată discuția)