avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare activitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare activitate

Buna seara, am intrebare ce se intampla in situatia in care eu sunt in maternitate si firma la care lucram isi inceteaza activitatea si trece pe alta firma, colegi mei isi dau demisia si trec pe firma respectiva......intrebare e, ce se intampla cu mine cand mi se termina concediu de maternitate?Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Decembrie 2015
Monika007, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:07, 12 Decembrie 2015
Exact socetatea la care am intrat in CCC va fi preluata de alta socetate cu acelasi domeniu de activitate, sunt in dilema. nu inteleg eu imi pierd locul de munca, efectiv nu am unde sa ma intorc, sau gresesc?
Art. 173 C.mun.
(1) Salariaţii beneficiază de protecţia drepturilor lor în cazul în care se produce un transfer al întreprinderii, al unităţii sau al unor părţi ale acesteia către un alt angajator, potrivit legii.
(2) Drepturile şi obligaţiile cedentului, care decurg dintr-un contract sau raport de muncă existent la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului.
(3) Transferul întreprinderii, al unităţii sau al unor părţi ale acesteia nu poate constitui motiv de concediere individuală sau colectivă a salariaţilor de către cedent ori de către cesionar.

In acest caz, contractul dvs de munca va fi preluat de societatea noua.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintoarcerea la serviciu dupa cic ioanagrumeza ioanagrumeza Buna ziua. Sunt in concediu de cresterea copilului de 1 an si 8 luni. Peste 3 luni trebuie sa ma reintorc la serviciu. Firma la care am lucrat a fost preluata, ... (vezi toată discuția)
Perioada stat acasa cu copilul Marius0123 Marius0123 Buna ziua Sotia mea intampina urmatoarele problema trebuie sa aleaga perioada de 1 an sa stea acasa cu copilul sau 2 ani. In prezent legea prevede max 3400 ... (vezi toată discuția)
Preluare de catre o alta firma in timpul cic alexandraluiza alexandraluiza Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti ce presupune preluarea unei de catre alta firma? Ma aflu in Cic pana la data de 13.02.2015 si daca nu am fost de acord sa-mi ... (vezi toată discuția)