avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... nevinovata
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

nevinovata

Buna

Am avut un accident rutier pt neacordare de prioritate in urma caruia un politist m-a trecut pe mine vinovata, am contestat asta in instanta(hotararea fiind definitiva si irevocabila), am castigat..acuma nelamurirea vine de la faptul ca respectiva persoana care m-a accidentat si care in urma procesului a iesit ea vinovata ..si-a vandut masina imediat ce a aflat ca a pierdut procesul, iar eu as fi dorit sa imi dea mie asigurarea lui obligatorie sa imi repar masina, sau bani(mentionez ca respectiva persoana nici nu vrea sa auda de bani, cu toate ca el si-a facut masina pe asigurarea mea), cum as putea sa procedeaz ca sa ma despagubeasca?care sunt modalitatile? sa ma duc la politiea rutiera sa le spun? sau cum ar trebui sa procedez..
Va multumesc tuturor care ar putea sa ma ajute cu un sfat
Ultima modificare: Vineri, 24 Iulie 2009
cristina_banu, utilizator
Cel mai recent răspuns: cristina_banu , utilizator 21:24, 31 Iulie 2009
Daca nu va ajuta politia sau asiguratorul dumneavoastra (care, intre noi fie vorba, are si un interes in cauza), faceti o plangere penala pentru distrugere impotriva celui vinovat. Si astfel, acesta fie cheama in garantie firma asiguratoare, fie va plati dauna.
Aiguratorul meu a spus ca nu vrea sa isi recupereze dauna deoarece a platit 8 milioane pe asigurarea lui deoarece era o dacie 1300 , si nici nu a vrut sa imi spuna firma lui de asigurare, mai ales sa isi recupereze daunaX-(X-(X-(, iar la politie nici nu a vrut sa stea la discutie cu mine cu toate ca am zis ca fac o plangere si cand a auzit numele lui am zis ca fac plangere m-a lasat balta nici nu a vrut sa imi dea o hartie sau sa imi zica ce sa fac ...off ce e asa de greu pt ei? cu toate ca sunt nevinovata...X-(X-(X-(
In aceasta situatie scrieti o cerere adresata asiguratorului dv.
Expuneti faptele,data la care s-au petrecut si totodata amintiti-le ca au platit despagubirea persoanei respective.
Atasati acea hotarare,din care reiese ca nu sunteti persoana responsabila de accident.
Este o suma infima pentru ei,este adevarat.
Dar va exista cererea(solicitati numar de inregistrare si un exemplar sa ramana la dv.)si in acest mod trebuie sa va ia in considerare.
Incercati sa vorbiti si cu directorul de la acea sucursala de asigurari.
Subscriu şi eu la părerea celor de mai sus. Apucaţi-va şi scrieţi peste tot. Plângere la poliţie pentru distrugere, la care atatşaţi şi hot judecătorească, sesizare la firma de asigurări şi în acest fel sunt obligaţi să le dea curs şi să vă răspundă.
Însă numai în scris, pentru că vorba zboară.
Daca personalul de acea aceea agentie de asigurari nu va ajuta....nu ar fi rau sa anuntati si conducerea centrala a respectivei firme. O adresa nu strica....poate o sa-si faca oameni din teritoriu munca cum trebuie.
Ultima modificare: Duminică, 26 Iulie 2009
Rodica Ciobanu, Avocat

Alte discuții în legătură

Refuza sa dea rca-ul ContSters98245 ContSters98245 Salut, in urma cu 4 zile (31 iulie) am avut un accident in care sunt parte vatamata. Am fost la politie cu celalalt sofer si agentul constatator a constatat ca ... (vezi toată discuția)
Accident auto anamariamed anamariamed Buna ziua, am si eu o nelamurire in ceea ce priveste solutionarea unei daune auto. Astazi am fost implicata intr-un accident auto, eu am intrat in depasirea ... (vezi toată discuția)
Instiintare din partea unei societi de asigurari Silviu79 Silviu79 Buna seara. Scriu pentru prima data pe acest forum si va rog sa-mi dati un sfat intr-o problema. In anul 2006, unchiul meu (sofer la un SC) a acrosat o masina ... (vezi toată discuția)