avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Instrumentarea unui dosar de cercetare penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Instrumentarea unui dosar de cercetare penala

sunt partea vatamata intr-un dosar de cercetare penala pentru vatamare si distrugere.Politistul care instrumenteaza dosarul nu este impartial.sunt tratata ca si cum as fi eu inculpatul.ce pot sa fac sa-mi mute dosarul la alt ofiter care sa instrumenteze dosarul?o cerere catre sectia de politie e suficienta si daca da ce trebuie sa contina?va multumesc.
Favorizarea infractorului nu e incidenta, intrucat nu sunt oferite acte de inlesnire a activitatilor infractionale , in vederea ingreunarea urmaririi penale , a judecatii....Subiectul activ al acestei infractiuni nu e unul calificat , circumstantiant ...putand fi orice persoana care intruneste conditiile raspunderii penale. Se poate asigura , de asemenea, produsul sau folosul infractiunii.

Ajutorul e dat fara o intelegere prealabila , inainte sau in timpul infractiunii.[/i(am discuta de complicitate daca ar exista o asemenea intelegere).
Poate fi , insa , savarsita infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor.
Ultima modificare: Duminică, 26 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Cu tot respectul acordat celorlalti participanti la discutie eu zic sa fim calmi si sa nu ne inflamam.
Initiatoarea discutiei afirma ca este parte vatamata intr-un dosar de vatamare si distrugere si i se pare ca ofiterul de politie nu este impartial si ca s-ar comporta cu ea ca si cu un inculpat.
Nu se dau detaliile care au condus-o pe initiatoare la concluzia ca politistul nu este impartial.
A fost de fata cand a fost ascultat inculpatul si a vazut cum se comporta ofiterul cu acesta si a comparat apoi cu modul in care s-a comportat cu ea?
De ce considera ca nu este impartial, pentru ca politistul exercita rol activ in cauza si administreaza, asa cum cere legea, si probe in apararea inculpatului , nu numai in acuzare?
Sigur , daca este nemultumita poate apela la una din solutiile care s-au propus aici, dar sa nu uitam ca politistul nu e baby sitter.
Ca sa fim corecti, in aplicarea legii si pentru stabilirea adevarului, a cauzelor si imprejurarilor comiterii faptei a vinovatiei inculapatului, el ar trebui sa se comporte la fel cu partea vatamata ca si cu inculpatul.
Nu trebuie sa existe diferente de comportament.
In orice proces, partile se bucura de egalitate de tratament din partea autoritatilor.
Nu cred ca scrie pe undeva altceva
Ultima modificare: Duminică, 26 Iulie 2009
Mihail Cazacioc, Consilier juridic
Multumesc tuturor colaboratorilor pentru raspunsuri si pe scurt am sa va relatez faptele.
Copilul meu a fost lovit de un individ cu un par si nu exagerez cu un par de 2 metri pe motiv ca mai multi copii fac galagie si el nu se poate odihni(copii,adica 5-18 ani).Individul nu a venit niciodata la noi sa stam de vorba, adica sa ne impacam.
A adus martori de pe strada si o batrana de 70 ani.Dupa intalnirea martorilor cu ofiterul care instrumenteaza cazul batrana sta pe strada si striga dupa copii:e rezolvata treaba la politie, am eu grija de pielea voastra.
Eu m-am intalnit de doua ori cu ofiterul si de fiecare data s-a terminat cu tipete si urlete.Din partea lui au fost afirmatii de genul:
-nu cu parul doamna,eu ieseam cu drujba si-i taiam
-daca le mai luati apararea le fac dosar penal pentru tulburarea linistii publice
-lasa ca va aranjez eu,o sa stea politia pe voi pana va prind
Acum,dumneavostra ce intelegeti de aici si ce credeti ca ar trebui sa fac?

Poate fi calificata fapta o tentativa la infractiunea de omor , daca regiunea lezata a fost una importanta.

Daca doriti sesizarea agentilor de politie , in vederea sanctionarii faptuitorului , sigur , plangerea reprezinta un mod .Iar in urma acesteia , daca va fi cazul , si posibil sa fie , se poate aplica , chiar in etapa urmaririi penale , o masura de siguranta , care sa-i mai tempereze manifestarile bolii : fie obligarea la tratament medical , fie internarea medicala .Succes.
Ultima modificare: Luni, 27 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Eu am impresia ca alina03, atunci cand a dat acele "citate", se referea la reactia lucratorului de politie, nu a faptuitorului (o rog sa ma corecteze daca gresesc).

In cazul acesta, daca politistul da dovada de o atitudine vadit partinitoare, consider ca ar fi necesar sa va adresati direct procurorului, in temeiul art. 275. C.p.pen.

Alte discuții în legătură

Luare de mita. plangere impotriva procurorului livi976 livi976 Buna ziua! Am fost condamnat pentru luare de mita(fara nicio proba,dar e alta discutie) si va rog sa-mi raspundeti : -parchetul nu trebuia sa intocmesca dosar ... (vezi toată discuția)
Distrugere dan_bcdro dan_bcdro acu 2 luni unii mi-au spart geamurile la masina si au lovit-o cu pietre si pari.De atunci dosarul acesta sta la postul de politie.Agentul responsabil cu ... (vezi toată discuția)
Eroare materiala sau abuz justlegal justlegal Dacă un procuror de judecătorie se pronunță pentru o infracțiune ce tine de competenta tribunalului și pe fond judecătorul hotăraște ... (vezi toată discuția)