avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Atac in instanta refuzul redeschiderii dosarului?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Atac in instanta refuzul redeschiderii dosarului?

Procurorul de caz a clasat plangerea - fapta nu exista.
Procurorul general a respins plangerea impotriva ordonantei de clasare - retinand insa ca fapta nu e prevazuta de legea penala, si nu ca n-ar exista.

Am solicitat redeschiderea dosarului, administrarea de probatoriu, extinderea incadrarii si procurorul de caz complice.
Procurorul de caz mi-a respins cererea de redeschidere... in vadita incompatibilitate.

Pot sa atac la judecatorul de camera preliminara respingerea cererii de redeschidere??
Cel mai recent răspuns: aidu , utilizator 18:25, 31 Decembrie 2015
De procedat... o sa procedez, indiferent daca este legal sau nu :))
Nu ma vexeaza cu nimic sa exercit in mod netemeinic dreptul de acces la instanta!
Insa culeg cat mai multe consideratiuni pertinente... ca sa stiu cum sa imi pregatesc motivarea :)
poate va este de folos in demersul dvs si acest lucru:

[ link extern ]
Intr-adevar, un raspuns al meu de pe pagina anterioara a antamat acest RIL.

Stabileşte că redeschiderea urmăririi penale prevăzută de art. 335 din Codul de procedură penală este supusă confirmării judecătorului de cameră preliminară, atât în urma infirmării soluţiei procurorului de către procurorul ierarhic superior în procedura prevăzută de art. 336 şi următoarele din Codul de procedură penală, cât şi în cazul infirmării dispuse din oficiu.

Insa acest RIL pare a se rezuma doar la cenzurarea redeschiderii, in situatia ca aceasta este dispusa. Desigur, este un progres, dar, in conditiile strictei interpretari specifice CPP, nu stiu in ce masura se poate extinde aplicarea si pt solutia adversa, adica in care procurorul de caz si, subsecvent procurorul general, resping cererea de redeschidere?!
Raspunsul il aveti, daca depuneti la instanta, cererea vi se respinge ca inadmisibila, dar atata timp cat ”nu va vexeaza cu nimic sa exercitati in mod netemeinic dreptul de acces la instanta” comentariile sunt de prisos, ca doar pe banii nostrii va distrati.
Vedeti...inainte sa se dea RIL unele instante procedau intr-un fel, altele invers. (Asta e raison d'etre pt RIL) Dvs. insa afirmati cu certitudine ca toate instantele ar trebui sa procedeze intr-un anumit fel... in toate cazurile.
Or, in lumina argumentelor pe care le-am ridicat, eu chiar imi exercit cu convingere accesul la instanta... pt ca nu sunt convins de argumentele aduse impotriva. De fapt, chiar dvs. v-ati rezumat doar la a insista ca e inadmisibila... fara a elabora un rationament logico-juridic in acest sens, chiar macar fara a indica o norma legala stricta in acest sens...

Alte discuții în legătură

Conexare contestatii? aidu aidu Am formulat plangere in instanta, in temeiul art. 340 CPP, impotriva ordonantei de clasare a procurorului. Pana la momentul respectiv, procurorul superior ... (vezi toată discuția)
Ce cale să aleg: plângerea împotriva soluţiilor de neurmărire sau netrimitere în judecată sau urgentarea soluționării plângerii? Annddrei Annddrei Am făcut plângere în calitate de persoană vătămată împotriva măsurilor și actelor de neurmărire penală ( art. 336 și urmarea C.p.p. ) ale ... (vezi toată discuția)
Redeschidere urmarire penala osty31 osty31 Buna seara, Vreau sa va expun un caz : - o urmarire penala clasata de catre procurorul de caz dar infirmata de catre procurorul ierarhic ajunge la camera ... (vezi toată discuția)