avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nulitate absoluta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nulitate absoluta

In ce situatie este obligata instanta sa invoce nulitatea absoluta conform codului civil, art.1247, alin.(3)?
Cel mai recent răspuns: pusa2mimi , utilizator 13:03, 7 Februarie 2016
Multumesc de raspuns.Procesul este la legea 165/2013, terenul revendicat initial la legea 18/1991 este instrainat de primarie din 1995pe mine ma intereseaza daca pot solicita nulitatea ordinului prefectului si ca si cauza sa folosesc ce am scris mai sus, in contextul ca am mai avut un proces de nulitate ordin prefect la care instanta a decis ca ordinul prefectului este valabil ptr, ca s-a emis cu respectarea art 36 din legea 18/1991R in favoarea cumparatorului casei, netinand seama de art 23 din legea 18/1991R .
Ultima modificare: Miercuri, 20 Ianuarie 2016
pusa2mimi, utilizator
Am fost la prima sedinta si am depus o completare la actiune prin care am ridicat exceptia de nelegalitate a ordinului prefectului, in acest caz instanta se va sesiza din oficiu cu o actiune in declararea nulitatii absolute a ordinului prefectului sau doar va judeca aceasta cauza ca si cum nu ar exista ordinul prefectului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exceptia lipsei calitatii de reprezentant ContSters297103 ContSters297103 am un debitor la intretinerea de bloc care zice ca presedintele care a semnat actiunea nu-i legal numit.. pe intampinare am ivocat exceptia lipsei calitatii ... (vezi toată discuția)
Actiune in revendicare CI Ioana Butan CI Ioana Butan Am o speta destul de complexa. Am formulat act in revendicare pt o suprafa de 37,49 mp, detinuti fara titlu de catre un vecin. Noi avem contractul de v-c in ... (vezi toată discuția)
Hotarare care sa tina loc de act autentic Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici [b]Unu.[/b] Dispozitiile legale. [quot] Art. 1279 alin. 3 N.c.c. ... (3) De asemenea, dacă promitentul refuză să încheie contractul promis, instanţa, ... (vezi toată discuția)