avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Proces verbal de constatare intentie furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Proces verbal de constatare intentie furt

Buna, am fost ieri la Lidl,ca de obicei, fara amaratii aia de 50 de bani in portmoneu. Respectiv, nu am putut sa-mi iau un cos. In magazin fiind cu multe produse in mana pe care abia de le duceam mi-am mai luat si cateva pliculete de ness pe care le-am imprastiat pe jos de cateva ori. M-am decis sa le pun in buzunar si am zis ca le scot cand ajung la casa de marcat. Bineinteles, aeriana fiind am uitat de ele la casa. Mi-am amintit doar cand mi-am pus bonul fiscal in buzunar si am constatat ca am uitat sa le achit. M-am intors frumos la domnisoara de la casa si cand am vrut sa ii zic ca as vrea sa platesc pliculetele domnul de la paza s-a apropiat de mine si mi-a zis sa il insotesc. I-am zis ca acum le achit pentru ca am uitat la care replica lui a fost " Da da, voi toti uitati" si m-a rugat si mai insistent sa il insotesc. Cu zambetul pe buze am mers cu el intr-o camera intunecoasa cu o masa si 2 scaune. Domnul mi-a zis sa scot tot din buzunare. Evident, mi-am intors buzunarele pe dos, insa nu a gasit nimic in afara de acele pliculete de cafea. M-a trimis la casa sa le platesc dupa care m-a pus sa semnez un proces verbal in care eu eram "Inculpat" si in care scria ca am achitat pliculetele in valoare de 2 ron :D si mi-au fost restituite + m-a pus sa scriu ca in urma interpelarii nu am fost agresata fizic. Luand in consideratie ca nu a chemat politia, ci mi-a facut el un proces verbal, trebuie sa-mi fac griji ca as putea sa ma trezesc cu o amenda administrativa sau nu e cazul? Poate domnul sa trimita acel proces verbal politiei? El era sigur ca eu le-am furat desi eu nici macar nu am avut intentia. Asa devii hoata de nes in valoare de 2 ron :D :D :D
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Decembrie 2015
ContSters376451, utilizator
Nefiind infractiune nu ar trebui sa patiti nimic.
Nu se mai aplica amenzi administrative dar nici macar o asemenea sanctiune nu ar fi fost aplicabila pentru ca nu a existat nimic...decat o neatentie si neatentia nu se pedepseste...

Daca s-ar sesiza politia ar trebui insa sa va aparati ca sa nu se ajunga la concluzia ca ati comis de fapt o fapta de furt.
In caz de furt in cazul dvs. ( presupunand ca ar fi, desi nu este) s-ar dispune renuntarea la urmarirea penala si atat.
Pare ridicol incidentul, este adevarat. Insa, legea e lege, si nu se pune in discutie daca vorbim de 2 lei sau de 200 lei., daca este oul, sau boul.
Agentul de paza nu are competenta de a ”evalua” o situatie, de a discerne ce este o tentativa de furt sau o intamplare. El are atributii clare. Si limitate.
Probabil ca nu or exista urmari.
Adentul de paza trebuie sa stie cand e furt sau nu.
Daca firma nu este capabila sa isi pregateasca agentii este raspunzatoare civil de daune.

Insa...in Romania...oamenii sunt prea saraci sa isi permita angajarea de avocati care sa faca ceea ce trebuie facut in astfel de cazuri.
Isi permit avocati care nu se descurca...
Din pacate...asta e realitatea si asa apar abuzurile...
Se mizeaza pe faptul ca nu isi permit angajearea de avocat care sa ii faca sa plateasca cat sa ii usture...la buget...


1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ma declar aerian
maine ma duc la lild si pun in carut cumparaturi si in buzunar alte mici produse
dupa cassa urmaresc aerian daca agentul de paza a pus ochii pe mine
daca da urgent la casa si declar ca sunt aerian si platesc
daca nu NU poate merge
poimaine reiau algoritmul tot aerian sunt, nu mi-a trecut maladia
hai sa procedam toti la fel, vreti ?
Dacă uiți ceva nesemnificativ în buzunar nu înseamnă că ești vinovat.
E mult de discutat pe aceasta tema...

Eu știu întreaga istorie cu furturile din magazine...si întreaga evoluție din practica...

O mai știu și pe cea din străinătate care este anterioara chiar de 89...

Alte discuții în legătură

Furt din greseala din supermarket foarteaspru foarteaspru Astazi mi sa intamplat un lucru foarte jenant chiar daca nu a fost intentionat.Am fost la cumparaturi la Carrefour si printre alte produse cumparate de mine sa ... (vezi toată discuția)
Dosar furt octav78 octav78 Buna ziua VA scriu pe acest forum ca urmare a unui eveniment total neplacut pentru mine si familia mea. Acum 5 zile ma aflam la cumparaturi intr-un ... (vezi toată discuția)