avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Proces verbal de constatare intentie furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Proces verbal de constatare intentie furt

Buna, am fost ieri la Lidl,ca de obicei, fara amaratii aia de 50 de bani in portmoneu. Respectiv, nu am putut sa-mi iau un cos. In magazin fiind cu multe produse in mana pe care abia de le duceam mi-am mai luat si cateva pliculete de ness pe care le-am imprastiat pe jos de cateva ori. M-am decis sa le pun in buzunar si am zis ca le scot cand ajung la casa de marcat. Bineinteles, aeriana fiind am uitat de ele la casa. Mi-am amintit doar cand mi-am pus bonul fiscal in buzunar si am constatat ca am uitat sa le achit. M-am intors frumos la domnisoara de la casa si cand am vrut sa ii zic ca as vrea sa platesc pliculetele domnul de la paza s-a apropiat de mine si mi-a zis sa il insotesc. I-am zis ca acum le achit pentru ca am uitat la care replica lui a fost " Da da, voi toti uitati" si m-a rugat si mai insistent sa il insotesc. Cu zambetul pe buze am mers cu el intr-o camera intunecoasa cu o masa si 2 scaune. Domnul mi-a zis sa scot tot din buzunare. Evident, mi-am intors buzunarele pe dos, insa nu a gasit nimic in afara de acele pliculete de cafea. M-a trimis la casa sa le platesc dupa care m-a pus sa semnez un proces verbal in care eu eram "Inculpat" si in care scria ca am achitat pliculetele in valoare de 2 ron :D si mi-au fost restituite + m-a pus sa scriu ca in urma interpelarii nu am fost agresata fizic. Luand in consideratie ca nu a chemat politia, ci mi-a facut el un proces verbal, trebuie sa-mi fac griji ca as putea sa ma trezesc cu o amenda administrativa sau nu e cazul? Poate domnul sa trimita acel proces verbal politiei? El era sigur ca eu le-am furat desi eu nici macar nu am avut intentia. Asa devii hoata de nes in valoare de 2 ron :D :D :D
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Decembrie 2015
ContSters376451, utilizator
In primul rand produsele care doresti sa le achizitionezi se pun in cosurile de cumparaturi nu in buzunare, cred ca e ceva elementar, de bun simt, orice alt comentariu este de prisos.
patrascu razvan a scris:

In primul rand produsele care doresti sa le achizitionezi se pun in cosurile de cumparaturi nu in buzunare, cred ca e ceva elementar, de bun simt, orice alt comentariu este de prisos.


Eu nu folosesc cos.
Sunt infractor ca nu folosesc cos?
Nu numai daca bagati produsele in buzunar sau alte "orificii" si nu le declarati la casa pt scanare sunteti hot ! sau prezumtiv hot...
... daca puteti cara toate cumparaturile in maini si le puneti ( toate ! ) pe
banda ... no problem !
Simplul fapt ca pui un produs în buzunar și îl uiți nu se poate afirma ca e vorba de infractiunea de furt.In general când te grăbești mergi sa cumperi 3 produse și apoi mai cumperi câteva.
Nu exista furt din neatenție.

Vorbim.de furt dacă se piteșteni o sticla sau altceva mai mare sub haina dar în buzunar depinde de circumstanțe.

Practic este abuz retinerea unei persoane care are uitat în buzunar ceva mai ales dacă se întoarce sa plătească. Firma poate fi acționate în judecata.

Probațiunea în procesul penal nu e chiar asa de simpla.

Ultima modificare: Marți, 22 Decembrie 2015
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Simplul fapt ca pui un produs în buzunar și îl uiți nu se poate afirma ca e vorba de infractiunea de furt.

Dar ce este ? ...neglijenta, pantomima, repetitie a unei piese de teatru ?
Dvs. vorbiti serios ?
La urmatoarea vizita in hypermarket s-ar putea sa uit in buzunar un borcanel
de 50 gr. caviar. Va rog sa imi promiteti ca ma aparati pro-bono si ca nu voi suferi absolut nimic !

Alte discuții în legătură

Furt din greseala din supermarket foarteaspru foarteaspru Astazi mi sa intamplat un lucru foarte jenant chiar daca nu a fost intentionat.Am fost la cumparaturi la Carrefour si printre alte produse cumparate de mine sa ... (vezi toată discuția)
Dosar furt octav78 octav78 Buna ziua VA scriu pe acest forum ca urmare a unui eveniment total neplacut pentru mine si familia mea. Acum 5 zile ma aflam la cumparaturi intr-un ... (vezi toată discuția)