avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie copil de 1 an si 4 luni si program de vizite ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie copil de 1 an si 4 luni si program de vizite desi stam la 500 km distanta

Va rog ajutati-ma cu un raspuns la situatia de mai jos. Eu si sotia am ajuns sa ne certam pe diverse subiecte minore si ea ma ameninta in repetate randuri cu divortul desi eu o ajut zi si noapte cu copilul si vine si mama mea la fel sa o ajute. Nu o jignesc nu ma port violent, vreau doar sa fie liniste si ea sa nu mai inventeze si sa reproseze din orice. Cred ca ii e greu pentru ca sta departe de familia ei, la circa 500 kg distanta.

Copilul are 1 an si 4 luni:
1. in cazul in care am divorta, cum se procedeaza, se da custodie comuna?
2. care ar fi programul de vizite? Poate sta copilul la mine jumatate din perioada si pe urma sa stea la mama cealalta jumatate desi e un drum lung (aprox 500 km) de parcurs cu masina?
3. Daca nu se poate sa fie copilul cu mine la distanta eu ma gandesc sa ma mut si in orasul din care e sotia, pot avea garantia ca in acest caz pot avea copilul cu mine jumatate din timp?

Imi iubesc enorm copilul si nu pot concepe sa stau fara el dar daca nu se poate altfel ma gandesc sa vad ce optiuni sunt sa stau cat mai mult cu el.

Contez mult pe sfaturile dumneavoastra.
Multumesc si o zi buna in continuare.
Cel mai recent răspuns: infoadrian , utilizator 14:32, 22 Decembrie 2015
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri si clarificari. Sper sa nu se ajunga la divort, imi doresc foarte mult sa fim o familie. Nu-mi imaginam inainte de a avea acest copil ca o sa ajung sa discut astfel de subiecte, divort etc. Inainte nu aveam certuri si ne intelegeam foarte bine.

Multumesc inca o data si va doresc toate cele bune.
Decât sa va mutați în orașul soției divorțați fiind ca sa fiți mai aproape de copil, nu e mai ok sa luați decizia acum sa va mutați? Poate nu gasiti acum de munca, poate găsiți mai târziu.
Acuma dvs știți mai bine care e relația cu sotia dacă nu va mutați ca sa divorțați acolo.
E si asta o varianta, sa ma mut acum desi nu mi-am gasit de lucru in toamna... am cautat foarte intens dar nu am gasit. Riscul e ca avem rate si nu avem cum sa le platim daca eu nu am job.

Nu ma deranjeaza sa ma mut, mai ales daca as vedea cat de cat bunavointa sau o armonie cat de cat, toate lucrurile au degenerat foarte rau si nu mai niciun fel de afectiune sau macar respect, simt ca stam mai mult doar pentru cel mic... atat. In rest eu aud doar reprosuri si pretentii dar de partea cealalta nu vad nici macar un raspuns la buna ziua... Mi se pare ingrozitor. Imi pare foarte rau pentru cel mic si mi se frange inima numai cand ma gandesc ca nu l-as putea vedea in fiecare zi. Nu-mi imaginam ca o sa trec prin asa ceva, credeam ca venirea unui copil e un motiv si mai mare de bucurie. Avem tot ajutorul din lume, doar ca nu e mama ei sa stea aici si atunci nu e perfect... si nu e nici orasul ei si tot asa, numai motive. Am stat 7 ani inainte de a face copilul si nu banuiam ca se va intampla asa ceva.

Mai mult ca sigur daca ar fi sa divortam o sa merg dupa copil sa pot sta cu el cat mai mult. In niciun caz nu voi sta departe de el, mi-ar placea sa-l vad zilnic si sa am grija de el asa cum am si acum. In fiecare zi si noapte ajut si fac tot ce face si sotia, nu exista ceva sa nu fac. Tot nu e deajuns.
In fine, ce se intampla de fapt e o alta dezbatere, e un subiect separat. Ma bucur ca am vazut cateva pareri ok si cel putin pe viitor stiu ce am de facut.
Ultima modificare: Marți, 22 Decembrie 2015
infoadrian, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare domiciliu minor aflat in custodia mamei floreamada floreamada Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o parere sau un sfat. Logodnicul meu are o fetita de 9 ani din casatoria anterioara. A divortat in noiembrie 2011, iar ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna Lauralina Lauralina Sunt divortata si am doi copii.in urma divortului avem custodie comuna cu domiciliul copiilor stabilit la mine. Vrem sa ne mutam din oras dar tatal nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Program vizita si schimbare domiciliu ContSters81546 ContSters81546 Buna ziua, Fostul meu sot a cerut sa vitizeze copilul in varsta de un an jumate, o data pe saptamana, 4 ore si sa il ia din prezenta mea. Copilul nu ... (vezi toată discuția)