trascka a scris:
sa fie predat destinatarului DUPA TRANSMITEREA PREALABILA A UNUI AVIZ CARE SA ANUNTE SOSIREA TRIMITERII POSTALE! Si procesul asta se refera la trimiterile postale altele decat recomandate, ramburs, cu valoare declarata sau confirmare primita ! Deci pentru corespondenta standard!
Banuiesc ca doriti sa vi se dea dreptate, nicidecum sa va informati din moment ce va bazati doar pe acel "numai" format din trei a, b, c.
Este mult de despicat firul in patru, de a descrie situatiile intalnite (este o cartulie care se numeste İnstructiunea de Corespondenta İnterna care are vreo 250 de pagini, plus celelalte de mesagerii tot asa de voluminoase, asa ca permiteti-mi sa va spun ca in aceasta afirmatie nu aveti dreptate.
"Personal" este o indicatie postala care este scrisa pe trimiterea inregistrata (are tracking number si se plateste o taxa pentru ea), nu se aplica si corespondentei simple (si avizul de instiintare tot corespondenta simpla este). Nu confundati predarea cu indicatia speciala Personal pentru trimiteri inregistrate.
La volumul mare de trimiteri neinregistrate nu ar fi posibila distribuirea lor plus alte sefvicii oferite per zi nici in doua saptamani daca ar fi ca postasul sa viziteze fiecare usa cam 5 minute toata distanta (am zis per zi).
Deci, nu se aplica concluzia dumneavostra precum ca pentru orice corespondenta simpla postasul este obligat sa sune la fiecare usa si sa incerce predarea cu orice pret "personal"
Sa imi permiteti s ava pun cateva intrebari esentiale pentru a intelege mai bine situatia si a va indruma mai corect:
-Trimiterile respective la care faceti referire era externa sau interna?
- Trimiterile era cu tracking number? (va intreb pentru ca pe ebay se da un tracking number din cate stiu, si vin sub forma de colet postal supus vamuirii in functie de tara si continut declarat (sau nevamuit), nicidecum sub forma de scrisoare simpla, indiferent de continut, plata facandu-se cu PayPal in general pe baza unor licitatii).
- continutul depasea cu mult cutia postala?
- continutul spuneti ca era o carte, nu un calendar, pliante sau corespondenta scrisa? Ce greutate avea si la ce interval de zile vi se remit acele trimiteri postale? (inregistrate sau neinregistrate, sa puteti face diferenta intre punctele a , b si c v-am specificat, in legatura cu acel "personal").
-vi s-a remis si factura pentru achizitonarea acelui continut?
Am facut aceasta asociere pentru ca spuneati ca ati platit taxe postasului, incerc sa inteleg situatia cat mai exact si in vederea despagubirilor.