avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Obligatia avocatului de a introduce calea de atac a ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Obligatia avocatului de a introduce calea de atac a unei actiuni pierdute

Buna ziua.

Intreb daca avocatul este obligat sau scutit prin lege sa introduca calea de atac a unei actiuni, cum ar fi contestatia, recursul s.a.m.d.

Iau ca exemplu avocatul acordat prin cerere de acordarea ajutorului public judiciar

Va rog nu raspundeti cu opinii, doar cu legi, fiindca opiniile n-au relevanta in instanta de judecata

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters359816 , utilizator 11:06, 4 Ianuarie 2016
Din pacate, nu ati inteles sensul art.87(1)NCPC, sau,l-ati "inteles"in mod personal,care sa va avantajeze, toata actele procesuale in fata aceleiasi instante, se refera la cu totul altceva:administrare probe, depunere inscrisuri, nicidecum la promovarea de vreunei cai de atac daca, nu a fost imputernicit in acest sens, doar asa, se coreleaza cu alin.2 al art.87 NCPC, altfel, cele doua alin. ale aceluiasi articol 87 NCPC,ar fi contradictorii si, s-ar exclude reciproc, ceea ce nu este posibil.Simplu:daca nu a avut imputernicire si ptr.exercitarea cailor de atac, nu avea obligatia,doar putea.
~ Conținut șters la cerere ~
am gasit, era mai usor sa-mi indicati expres textul de lege ca va credeam: "Sustinerea caii de atac se poate face numai în temeiul unei noi împuterniciri." :)
Ultima modificare: Luni, 28 Decembrie 2015
eusaisapte, utilizator
Avocatul nu poate declara aiurea o cale de atac.
E posibil sa nu vrea clientul.


Motivarea unui apel în civil poate necesita câteva ore de lucru.
Adică mai mult decât ar fi lucrat la prima instanta.

Redactarea motivării unei cai de atac nu se face decât dacă avocatul este plătit special pentru asa ceva sau a fost anterior plătit sau în caz de gratuitate se obține de justiabil un nou drept la avocat conform legii.
Avocatul nu e obligat sa fie avocatul justitiabilului în mod gratuit.
Ultima modificare: Marți, 29 Decembrie 2015
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Va imaginati ce situatie ingrata este in penal pentru clientii care nu stiu drept si care n-au incotro decat sa accepte avocatul din oficiu care nu face nimic...

Alte discuții în legătură

Art. 920 ncpc Liana Iura Liana Iura Este suficienta imputernicirea avocatiala pentru reprezentare client reclamant cu resedinta in strainatate, sau este nevoie de procura speciala? (vezi toată discuția)
Despre recurs bodisin bodisin Un recurs trimis prin imail semnat de parti si cu stampila avocatului,dar fara anexare Imputernicire pt recure-fusese la fond aparator,-si fara chitanta de ... (vezi toată discuția)
De cand intra in vigoare ncpc??? doru6 doru6 Am reprezentat pe cineva intr-o cauza in luna octombrie si instanta nu m-a lasat sa pun concluzii cu privire la o exceptie procesuala pt. ca sunt mandatar ... (vezi toată discuția)