avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort de cetatean strain
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort de cetatean strain

Buna ziua,

Sunt casatorita de 6 ani cu un cetatean american si in acest moment al vietii mele am decis ca nu mai pot casnicia cu aceasta persoana, deoarece, pe langa infidelitatile repetate din partea lui, se pot adauga comportamentul agresiv, lipsa de respect, adica ma trateaza precum un sclav, imi ia toti banii obtinuti din salariu si in plus nu pot mentine un loc de munca din cauza lui. El face ce vrea, cand vrea si cu cine vrea, in schimb eu nu am voie sa imi vad de viata mea, avand in vedere ca el ma considera doar o modalitate de a-i furniza permis de sedere aici. Nu mai pot indura acest cosmar. Va rog sa ma ajutati cu cea mai buna si rapida varianta de divort la care pot apela.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:09, 2 Ianuarie 2016
Pentru a dovedi o parte din culpa lui am poze care arata clar una dintre infidelitatile sale ca sa nu mai spun altele, pagina lui de facebook sau lista cu tipe care si-o tine in laptop stand drept marturie clara si motiv intemeiat de divort. Domiciciul din buletinul meu este pe raza sectorului 2, dar ca locuinta stam in sectorul 3.
Nu va obliga nimeni sa stati casatorita cu cineva, indiferent de motive
Corect, dar el se crede mai presus de lege pentru simplu fapt ca este american si de fiecare data cand am vrut sa rezolv cu ajutorul autoritatilor situatia violentelor lui legea nu m-a ajutat.
Cat timp sunteți căsătoriți politia nu se implica decât dacă sunt agresiuni grave.
Asa e legea pentru toți. Nu are legătură cu faptul ca e cetățean american.
Sotii se pot împacă și politia lucrează aiurea dacă se împacă și nu prea au chef...

În SUA pentru agresarea soției ajunge în arest.
Probabil ca de aceea ii place în România. ..

Pentru divort trebuie stabilita instanta competenta.
O sa aveți nevoie și de martori la divort.
Doar cu Facebook nu cred ca va fi suficient dacă el nu recunoaște. ..
Trebuie să formulați o cerere de divorț la judecătoria de pe raza ultimei locuințe comune. Dacă spuneți că locuiți efectiv în sectorul 3 competentă este Judecătoria sectorului 3.

Alte discuții în legătură

Divort - cauza infidelitate . ce se intampla cu copilul ? DionaDiana DionaDiana Va rog sa ma ajutati cu o parere avizata daca puteti. In cazul unei casatorii de 6 ani in care sotul inseala , cum va decurge divortul ? Sotia a vorbit ... (vezi toată discuția)
Divort andra359 andra359 Sunt casatorita de aproape 9 ani , am 3 copii minori , sotul infidel. Am nascut acum o luna , am dovezi clare ca sotul a comis adulter. As vrea sa intentez ... (vezi toată discuția)
Despre divort Amalia Neacsu Amalia Neacsu Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac ca sa obtin un divort de un sot infidel. Ce pasi trebuie sa urmez? Unde trebuie sa merg? Va multumesc foarte mult. (vezi toată discuția)