avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recastigare drepturi salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recastigare drepturi salariale

Buna ziua,vreau sa stiu daca pot recastica niste drepturi salariale care consider eu ca mi s-au luat abuziv dar totusi legal...Seful meu de restaurant m-a retrogradat acum 5 luni pentru niste motive nereale pe care eu nu am fost lasata sa le dovedesc care este adevarul.Patronul nostru i-a dat dreptate sefului fara a ma lasa si pe mine sa ma explic,si mi s-a luat din salariu...dar ocup practic aceeasi functie...in contractul de munca care mi s-a pus in fatza sa-l semnez am aceeasi functie numai cu am salariul micsorat..."cu acordul partilor"...articol cutare din codul muncii.Acum seful de restaurant a fost dat afara....in urma unor abateri grave....patronul mai in soapta mi-a dat dreptate acum mie....Deci,legal,intrebarea mea este: cum pot sa-mi recapat nedreptatea care mi s-a facut?...avand in vedere ca am fost de acord cu "acordul" de a-mi micsora salariul....Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:58, 30 Decembrie 2015
Multumesc pentru raspuns....angajatorul?....se freaca pe maini,cel care m-a sanctionat pe nedrept numai este in unitate,pentru angajator,faptul ca ocup tot acea functie si am salariul mai mic...nu vad de ce ar fi de acord sa reinceapa o verificare a ce s-a intamplat...mergem inainte...chiar daca ai dreptate,pana la urma tot nu ai parte de ea...
O alta solutie ar fi instanta de judecata pentru a anula acel act.
Instanta de judecata?...acolo dovezile conteaza,am semnat negru pe alb ca sunt de acord cu noul c.m. in care am aceeasi functie dar pe un salariu mai mic,nu cred ca va conta acolo detaliile cum s-a ajuns acolo,bani si timp nu prea am de cheltuit iar cand patronul va vedea ce am de gand...atata timp cat il dai pe unul in judecata nu prea iti vine sa mai dai ochii cu el....aceasta este povestea.
Dar si in ce conditii ati semnat noulc.i.m. si asta conteaza pentru instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate modifica salariul la inceperea serviciului, dupa terminarea concediului de 2 ani ptr crestere copil? mparnescu mparnescu Buna ziua! Va rog sa-mi dati un sfat in urmatoarea problema: sunt o mamica aflata in concediu crestere copil(pana la 2ani), in momentul cand s-a suspendat ... (vezi toată discuția)
Mi s-a platit salariul, mi s-a cerut inapoi si am fost acuzat de furt pentru ca nu am inapoiat banii Jimmy_xeno Jimmy_xeno Am lucrat la un restaurant si avand o oferta sa plec din tara m-am decis sa imi depun demisia, patronul avand o discutie cu el si stiind ca am deja bilete ... (vezi toată discuția)
Propunere modificare salariu corina_alice corina_alice Buna ziua, Angajatorul imi propune micsorarea semnificativa a salariului (50%) invocand dificultatile economice cu care se confrunta firma. Stiu ca nu se ... (vezi toată discuția)