avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cum pot suspenda executarea unei sentinte executorii ...
Discuție deschisă în Executare silită

Cum pot suspenda executarea unei sentinte executorii pronuntata de instanta de fond?

Buna ziua,
Am urmatoarea speta : Intr-un litigiu de munca in care partile sunt reclamant-un angajat al firmei X iar parat - un angajat al acestei firme . Obiectul litigiului il constituie acordarea unor drepturi banesti. Prin sentinta pronuntata de catre instanta de fond reclamantului i-a fost admisa actiunea si in consecinta este obligata parata sa ii plateasca aceste drepturi banesti. Impotriva acestei sentinte parata urmeaza sa declare apel.
INTREBARE:In apel parata poate solicita suspendarea executarii acestei sentinte pana la solutionarea apelului declarat?avand in vedere faptul ca in litigiile de munca solutiile pronuntate de catre instanta de fond sunt executorii...
Cel mai recent răspuns: cristina69 , utilizator 13:00, 4 Ianuarie 2016
Chiar daca solicit in apel suspendarea executarii provizorii a sentintei? Mai exista alta varianta? Banuiesc ca ar fi varianta ca parata sa achite suma dispusa de instanta de fond....dar se pare ca aceasta i-a fost achitata odata reclamantului si din aceasta cauza nu stiu cum sa procedez...
Solicitarea dvs de a se suspenda executarea nu intrerupe dreptul reclamantului de a depune plangere penala.

Trebuie sa aveti hotararea instantei prin care s-a suspendat executarea astfel incat organele de cercetare penala sa solutioneze plangere fara trimitere in judecata.
Am inteles. Multumesc mult pentru toate lamuririle.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotararile pronuntate de prima instanta in litigiile de munca sunt executorii? cristina69 cristina69 Buna ziua . Va rog sa imi spuneti daca o societate comerciala in calitate de parata intr-un litigiu de munca a fost obligata de prima instanta (tribunal)sa ... (vezi toată discuția)
Instanta competenta pt cererea de suspendare provizorie a executarii Krissia . Krissia . 1. Am un litigiu de munca, in care am castigat, dandu-se o sentinta pe fond in acest sens. Ulterior, am constatat ca desi exista in cuprinsul hotararii ... (vezi toată discuția)
Suspendarea executarii in apel dana8 dana8 Buna seara , Am urmatoarea situatie urgenta : contestatie la executare , solutionata la fond , depun apel , in termenul prevazut de lege - se stie , ... (vezi toată discuția)