avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită INSTANTA COMPETENTA PT CEREREA DE SUSPENDARE ...
Discuție deschisă în Executare silită

INSTANTA COMPETENTA PT CEREREA DE SUSPENDARE PROVIZORIE A EXECUTARII

1. Am un litigiu de munca, in care am castigat, dandu-se o sentinta pe fond in acest sens. Ulterior, am constatat ca desi exista in cuprinsul hotararii pronuntarea instantei cu privire la un drept banesc, totusi instanta a omis sa inscrie acest drept in dispozitivul sentintei. Astfel ca in prezent exista pe rol o cerere de completare a dispozitivului hotararii, cu termen in august. Ulterior sentinta a fost atacata de catre ambele parti cu recurs. Dar dosarul nu a plecat inca la instanta de recurs, respectiv la curtea de apel. Acum, angajatorul a depus o cerere de suspendare provizorie a executarii sentintei date pe fond, dar la instanta de recurs, unde practic dosarul nu a ajuns inca. Intreb si eu : in aceasta situatie nu era competenta judecatoria ? Sau tot tribunalul ? Daca dosarul de recurs nu a ajuns inca la curtea de apel fiind inca la tribunal ? Este corect depunerea cererii de suspendare provizorie a executarii la curtea de apel ? Este aceasta instanta competenta in acest caz ? #-o

2. Teoretic ar trebui ca instanta sa respinga aceasta cerere avand in vedere faptul ca in litigiile de munca hotararile date pe fond au caracter definitiv si executoriu iar recursul nu suspenda executarea. Am dreptate ? :-/
Cel mai recent răspuns: Krissia . , Alte profesii 22:07, 28 Iulie 2009
Sentinta a fost pronuntata in luna februarie 2009. A motivat cererea in baza Art. 300 (2) si 403 ( 4) C.p.c. adica invoca faptul ca au declarat recurs. :-/
Ultima modificare: Luni, 27 Iulie 2009
Krissia ., Alte profesii
Imi pare rau! Daca ar fi fost motivata pe dispozitiile art. 280 ar fi fost inadmisibila cererea de suspendare.

O cerere motivata pe art. 300, daca angajatorul plateste cautiunea, de regula este admisa.
Nu vad de ce ati solicita amendarea angajatorului conform art. 108 ind. 1 si urm. Cod procedura civila.
Pai art. 280 se refera la apel. Eu am recurs. Doresc amendarea lui pt ca trage de timp cu executarea acestei sentinte din luna februarie, si am apreciat ca a introdus cererea cu rea credinta avand in vedere ca recursul nu suspenda executarea sentintelor date pe fond in litigiile de munca. De aceea am intrebat
Stiu la ce se refera art. 280 Cod procedura civila, din acest motiv am si intrebat.
N-ati intalnit "inteligenti" care-si motiveaza cererea de suspendare pe art. 280, desi hotararea e susceptibila doar de recurs, nu de apel? Eu da!

Eu nu apreciez ca da dovada de rea-credinta. Exista prevederile art. 300 Cod procedura civila care-i permit sa solicite suspendarea, contra darii unei cautiuni. Are cadru legal? Are!
Daca instanta de recurs este CAB, atunci o sa-i admita cererea, au transformat in practica admiterea acestor solicitari.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Nu nu am intalnit. Da. Ok. Au admis cererea. Reformulez intrebarea. Trebuie sa depun INTAMPINARE. Ce anume sa solicit ? Nu trebuie sa solicit sa-i respinga cererea ? Si sa respecte dispozitivul sentintei ? Adica sa plateasca drepturile salariale aferente chiar daca s-a declarat recurs, chiar daca s-a depus aceasta cerere de suspendare provizorie ? Asta ma intereseaza.( mai ales ca este vorba de o concediere in timpul spitalizarii )

Alte discuții în legătură

Suspendare executare silita stelian67 stelian67 am o problema in care solicit ajutor: Am o actiune de validare a popriri in mina tertului admisa in apel impotriva careia s-a formulat recurs la curtea de ... (vezi toată discuția)
Cum pot suspenda executarea unei sentinte executorii pronuntata de instanta de fond? cristina69 cristina69 Buna ziua, Am urmatoarea speta : Intr-un litigiu de munca in care partile sunt reclamant-un angajat al firmei X iar parat - un angajat al acestei firme . ... (vezi toată discuția)