avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită INSTANTA COMPETENTA PT CEREREA DE SUSPENDARE ...
Discuție deschisă în Executare silită

INSTANTA COMPETENTA PT CEREREA DE SUSPENDARE PROVIZORIE A EXECUTARII

1. Am un litigiu de munca, in care am castigat, dandu-se o sentinta pe fond in acest sens. Ulterior, am constatat ca desi exista in cuprinsul hotararii pronuntarea instantei cu privire la un drept banesc, totusi instanta a omis sa inscrie acest drept in dispozitivul sentintei. Astfel ca in prezent exista pe rol o cerere de completare a dispozitivului hotararii, cu termen in august. Ulterior sentinta a fost atacata de catre ambele parti cu recurs. Dar dosarul nu a plecat inca la instanta de recurs, respectiv la curtea de apel. Acum, angajatorul a depus o cerere de suspendare provizorie a executarii sentintei date pe fond, dar la instanta de recurs, unde practic dosarul nu a ajuns inca. Intreb si eu : in aceasta situatie nu era competenta judecatoria ? Sau tot tribunalul ? Daca dosarul de recurs nu a ajuns inca la curtea de apel fiind inca la tribunal ? Este corect depunerea cererii de suspendare provizorie a executarii la curtea de apel ? Este aceasta instanta competenta in acest caz ? #-o

2. Teoretic ar trebui ca instanta sa respinga aceasta cerere avand in vedere faptul ca in litigiile de munca hotararile date pe fond au caracter definitiv si executoriu iar recursul nu suspenda executarea. Am dreptate ? :-/
Cel mai recent răspuns: Krissia . , Alte profesii 22:07, 28 Iulie 2009
Solicitati, bineinteles, sa-i respinga cererea de suspendare a executarii hotarii de fond.
Depinde si pe ce este motivata in fapt aceasta cerere. Combateti, punct cu punct, motivele invocate in cererea de suspendare.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Deci: avand in vedere faptul ca aceste hotarari au caracter definitiv si executoriu, ca in situatia in care angajatorul nu plateste drepturile salariale intra sub incidenta legii penale, am apreciat ca aceasta cerere a fost introdusa cu rea vointa. Pana la urma cine ma lamureste si pe mine ? Ce pot sa solicit in intampinare astfel incat sa intorc situatia in favoarea mea ? Pot sa cer daune morale ? Cum pot sa mai fac acum acest lucru ?
Întâmpinarea este actul de procedură prin care pârâtul răspunde la cererea de chemare în judecată urmărind să se apere faţă de pretenţiile reclamantului.
Potrivit art.115 C.proc.civ., întâmpinarea va cuprinde:
- excepţiile de procedură ce pârâtul ridică la cererea reclamantului;
- răspunsul la toate capetele de fapt şi de drept ale cererii;
- dovezile cu care se apără împotriva fiecărui capăt din cerere; când va cere dovada cu martori, pârâtul va arăta numele şi locuinţa lor;
- semnătura .

Prin intampinare solicitati respingerea, ca nefondat, a recursului si mentinerea, ca temeinica si legala, a deciziei recurate, pentru urmatoarele considerente: ....
Dosarul de recurs nu a ajuns inca la Curtea de Apel. Aceasta este doar o cerere de suspendare provizorie a executarii silite a sentintei. Am analizat-o mai bine si am ajuns la concluzia ca angajatorul nu a depus la dosar dovada platii cautiunii. Acesta va fi unul din motivele pt care voi solicita respingerea cererii de suspendare provizorie a executarii.
As vrea sa stiu daca pot sa mai solicit in acest dosar si urmatoarele :
1. Executarea sentintei date de TMB, anterior, in termen de 15 zile de la pronuntarea acestei instante.
2. Depunerea la dosar de catre angajator a sumelor rezultate din calcul ce reprezinta salariile din urma pe care a fost obligat sa le plateasca de catre instanta precedenta pana la data reincadrarii efective.
Se poate oare ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare executare silita stelian67 stelian67 am o problema in care solicit ajutor: Am o actiune de validare a popriri in mina tertului admisa in apel impotriva careia s-a formulat recurs la curtea de ... (vezi toată discuția)
Cum pot suspenda executarea unei sentinte executorii pronuntata de instanta de fond? cristina69 cristina69 Buna ziua, Am urmatoarea speta : Intr-un litigiu de munca in care partile sunt reclamant-un angajat al firmei X iar parat - un angajat al acestei firme . ... (vezi toată discuția)