avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale punct de lucru teren viran
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

punct de lucru teren viran

Buna ziua. Am o cerere de infiintare punct de lucru pe un teren viran. Mi s-a cerut la ONRC autorizatia de constructie si procesul verbal de receptie insa eu nu detin asa ceva. Pe suprafata de teren pentru care am deja un contract de comodat este amplasat un garaj mobil. Este necesar sa prezint vreo autorizatie de constructie (avand in vedere ca e un garaj de beton, usor de ridicat cu macaraua, deci nu are caracter permanent) sau vreo autorizatie de amplasare a acestuia? ce acte sunt necesare pt dechiderea acestui punct de lucru?cum trebuie sa procedez?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: AndPOP , utilizator 14:11, 15 Octombrie 2021
@lylo: suntem totusi in UE....asa ca , nu facem fiecare comert unde si cum vrem. Si pana la urma , si pentru aceea masa trebuie sa indepliniti unele conditii.
Si apropo, pentru imprejmuirea acelei proprietati cu un gard va trebuie autorizatie de constructie....
Cu riscul de a deveni stresant.....eu tot nu inteleg. nu este sediul. este punct de lucru. stiu cei de la ORC de unde sa ma ia. sediul il am declarat acasa.un apartament. ESTE PUNCT DE LUCRU PE ACEL TEREN DAR...ASTA E ROMANIA.voi merge la primarie sa vad ce pot face. eventual...o sa scot un proces verbal de amplasare a garajului pe acel teren, dupa care voi incheia un contract de comodat si pe acel garaj. oricum, va multumesc.
Incercati si urmataorea activitate: solicitati ORC autorizarea de activitati care se desfasoara in alte spatii decat cele unde functioneaza sediul principal sau sediile secundare.

Ulterior, adresati-va Primariei pentru obtinerea autorizatiei de functionare la spatiul respectiv, in baza certificatului constatator eliberat de ORC.
dl. Grigore imi permit sa va contrazic rationamentul pentru un singur motv: in cazul aratat de dvs cautarea celor raspunzatori se va face la sediul social, nicidecum la punctul de lucru. Sa nu uitam ca sediul social este singura adresa pentru corespondenta oficiala. cel putin eu asa am inteles, ca sediul social se afla la om acasa, sau oricum numai intr-un spatiu bine definit din toate punctele de vedere.

In rest, dl.Ilyo (sper ca am scris bine numele, ma aliez cu colega juridic dana recomandandu-va ca atunci cand veti solicita autorizarea "punctului de lucru" sa completati in declaratia pe proprie raspundere pe care o dati la ORC la rubrica Activitati desfasurate in afara sediului social / sediilor secundare (pct. 4.3.4 de pe verso-ul delaratiei ;))

Oricum, nu stiu cum e acolo la dvs, dar la Sibiu primaria iti va emite un Acord de functionare chiar daca nu desfasori activitate intr-u spatiu permanent, iar pentru acest acord aveti nevoie de autorizatia/orice alt document in baza caruia amplasati pe terenul respectiv acel garaj mobil.

Dar pentru acordul de functionare va trebui sa va adresati primariei pe raza careia se afla terenul (am auzit si situatii in care primaria din nu stiu ce comunca nu emitea acest acord pentru activitati ambulante - desi nu sunt foarte sigur de veridicitatea "informatiei")

MULT SUCCES
AM DESCHIS PUNCT DE LUCRU ...........PE TEREN VIRAN :P

Alte discuții în legătură

Deschidere sediu secundar(punct de lucru) george constantin george constantin Buna ziua, Sunt detinatorul unui teren unde as dori sa amplasez un chiosc, o casuta de genul celor amplasate in zona Unirii.Sediul social al firmei este ... (vezi toată discuția)
Autorizatii necesare praporgescu praporgescu care sunt autorizatiile necesare pt.comert (fast food )stradal,in rulote amplasate pe domeniul public. Multumesc.#-o:((:sorry::\">:stunned: (vezi toată discuția)