avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj? pretentii la divort?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj? pretentii la divort?

Va rog un sfat, inaintea casatoriei am dobandit prin mostenire o suma de bani. M-am casatorit ulterior dobandirii, am constatat ca nu am facut tocmai bine caci sotia a urmarit doar banii nu si pe mine. Banii inca nu au intrat in posesia mea, obtinand doar hotarare pentru mostenire dar nu si banii. Inca nu am un an de la casatorie dar vreau sa divortez. Sotia mea ar putea avea dreptul sa ceara ceva din mostenire? Fac mentiunea ca nu lucreaza si nu a lucrat niciodata, stam cu chirie iar in casa nu a adus niciun bun. Ce drept are ca dupa divort sa ceara partaj, pretentii asupra mostenirii mele dobandite anterior casatoriei? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 13:24, 28 Iulie 2009
Puteti divorta chiar daca nu a trecut 1 an de la incheierea casatoriei.....desfacerea casatoriei va avea loc din vina exclusiva a paratului sau din culpa comuna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tranzactie intre rude de grad i popd_ms popd_ms Am o situatie complicata si as avea nevoie de un sfat (cel putin sa stiu de unde sa incep demersurile). Sunt impreuna cu actuala sotie de peste 10 ani si de ... (vezi toată discuția)
Drepturi sotie asupra bunurilor din timpul casniciei nicutarasescu nicutarasescu Ce drepturi are o femeie maritata de 9 ani intr-o familie?Mai exact:sotul sustine ca absolut tot ,apartement,masina si proprietati sunt pe numele lui desii au ... (vezi toată discuția)
Mostenire inainte de divort alex_v alex_v Speta: Doi soti casatoriti de un an si sase luni se afla in coproprietate devalmasa. In tot acest timp ei locuiesc in chirie si nu au nici un bun ... (vezi toată discuția)