mama a decedat de un an jumate , tata traieste si eu locuiesc cu el ,nu am facut inca succesiunea mai am un frate cat are dreptul din apartamentul parintilor atata timp cat eu i-am ingrijit si cum l-as putea desplati daca e cazul tata cred ca ar face daca e posibil ca eu sa am o parte mai mare as vrea si eu sa-l desplatesc dar pe moment n-am bani astept sfaturi multumesc mult
sant de acord sa-l despagubesc dar este vre-un termen si valoarea apartamentului este mai mare datorita mie deoarece eu l-am modifiat si modernizat pe bani mei si pot dovedi prin facturi si martori.acestea se pot scadea din valoarea apartamentului???
contravaloarea acestor imbunatatiri despre care vorbiti, o puteti scadea din valoarea sultei, in masura in care nu s-a prescris.
daca dezbateti succesiunea si fratele este de acord sa renunte la partea sa , acceptand sulta , puteti cadea de acord in privinta unui termen , in care dvs sa-i achitati sulta cuvenita .
daca nu va intelegeti puteti deschide actiune de partaj succesoral in instanta .