avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie exclusiva
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie exclusiva

Buna ziua.As dori sa stiu daca pot obtine custodia exclusiva a minorului.Noi fiind div din 2012 si avem custodie comuna.El fiind obligat sa plateasca pensie de intretinere.ACUM este casatorit si plecat din tara,eu as dori sa plec cu fata din tara dar daca avem custodie comuna se poate?Ce ma sfatuiti?Nu plateste pensie si se NU intereseaza de minora.
Ultima modificare: Vineri, 8 Ianuarie 2016
risca22, utilizator
Cel mai recent răspuns: guest3333 , utilizator 09:59, 21 Ianuarie 2016
Asta nu aveti cum sa faceti.
Puteti sa va luati gandul de la asa ceva.
Doamna puteti obtine autoritate parinteasca exclusiva. Exista deja jurisprudenta in acest sens. Motivul pe care ar trebui sa-l invocati este DEZINTERESUL, neplata pensiei, imposibilitatea de a colabora si de a lua decizii impreuna, absenta oricarei legaturi cu minorul. Aduceti dovezi si in sensul in care nu stiti unde locuieste, Ma intreb unde va fi citat.
Nu e asa usor cum credeti.

Trebuie sa probeze absolut tot ce va sustine.
Instanta nu da custodie exclusiva asa pur si simplu.

Trebuie dovedit ca i-a cerut ceva si a refuzat in mod abuziv.
Pare simplu dar nu este deloc asa...

Neplata pensiei nu duce deloc la custodie exclusiva daca e privita in mod izolat.
Nu am verificat daca exista practica judiciara pe asa ceva dar in mod sigur asa este ca e ceva extrem de simplu si de logic...
Asta ma intrebam si eu daca nu tin legatura cu el nu plateste pensie ,nu stiu unde locuieste .chiar nu exista o lege pentru oamenii de genul asta?am martori ca nu vb cu el habarnam unde este.Chiar mi-as dori sa existe o lege ptr toti cei care fug de responsabilitati.
Pai ma intreb cum pot dovedi ca el nu a platit pensie si ca nu stiu unde e.Nu are nici macar o adresa exacta sa pot lua legatura cu el.Deci trebuie sa existe o lege nu?
Ultima modificare: Duminică, 17 Ianuarie 2016
gi-jane2, moderator
Nu doamna, nu exista o lege. Domnul are dreptul sa-si bata joc de dvs. si de copilul lui, iar dvs. obligatia de a proba tot ce spuneti. Cam asta este minunata noastra Romanie. Sper sa nu mi se stearga comentariul.

Alte discuții în legătură

Neimplicare din partea tatălui - pot cere custodie exclusivă? CarmenBugeac CarmenBugeac Daca am o hotarare judecatoaresca in vare tatal a cerut program de vizita dar nu a venit nicodata de can am nascut chiar si dupa ce instanta ne dat custodie ... (vezi toată discuția)
Divort cu custodie exclusiva ! alinabarac1982 alinabarac1982 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat . Sunt casatorita si am doi copii mici ( fetita 1.5 ani ) baiatul ( 2.5 ani ) sotul meu in acte a jucat tot la ... (vezi toată discuția)
Custodie comună fără drept la vizită, domiciliul copilului la mama (stabilită în germania). cum se poate obține custodia totală? Lidia2907 Lidia2907 Buna ziua am o fetita in varsta de 5 ani care a rezultat dintr-o relație de concubinaj in urma unui proces care l-am avut în 2016 instanță a hotărât: ... (vezi toată discuția)