Am si eu o intrebare.Daca martorul afla dupa ce a depus marturia, de adevaratul mostenitor, mai exact dupa ce s-a facut certificatul de calitate de mostenitor, dar inainte de intocmirea certificatelor de mostenitor, deci tot in timpul dezbaterii succesorale si nu revine cu marturia corectata,ce este marturie mincinoasa sau numai inselaciune?Mentionez ca a mers chiar mai departe si a vandut un apartament care trebuia sa-mi revina mie ca mostenitoare,desi a aflat de existenta mea.Va rog mult sa-mi raspundeti si mie.Astept raspunsul dvs.Multumesc anticipat pentru raspuns
D-nul avocat,dupa audierea martorului nu s-a incheiat dezbaterea succesorala.Au mai fost cateva infatisari cand s-au intocmit certificatele de mostenitor.In prima faza s-a facut doar un certificat de calitate de mostenitor cand s-a audiat martorul.
De unde știa martorul ca a declarat greșit?
Înțeleg ca ati cunoscut de dezbatere și nu ați cerut readirea lui.
Altfel cum putea sa afle el?
Martorul nu poate veni la notar aiurea ca sa își schimbe declarația.
Nici la instanta Martorul audiat nu se mai audiază din nou ca regula de baza decât dacă cere partea.
Martorul spune ca a aflat dintr-un act pe care l-a gasit ulterior,o sentinta civila de pe urma decesului tatalui meu,un partaj succesoral,o iesire din indiviziune dintre persoana mea,sotia supravietuitoare a tatalui meu si sora mea de tata, pe care spune ca a gasit-o dupa ce s-a facut certificatul calitate de mostenitor,in casa mamei sorei mele .Amandoua au decedat.Multumesc.ptr raspuns