avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Posibilitate ca fostul soț sa-mi ia copilul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Posibilitate ca fostul soț sa-mi ia copilul

Buna ziua
In urma cu 8 luni s.a finalizat căsătoria cu fostul soț la tribunal din care a rezultat un copil in vârstă acum de cinci ani.
Eu am abandonat copilul si domiciliul conjugal in urma cu 3 ani si jum plecând in strinatate.in urna divorțului custodia o fost comuna cu domiciliul la mine deoarece oarecum mi.am constrâns soțul nedandui divorțul daca nu.mi da domiciliul copilului(acesta si.a refăcut viață cu o alta femeie avand si un copil cu ea).
Precizez ca fetiță este la părinții mei de 3 luni eu fiind plecata in străinătate.
Fostul soț vrea sa deschidă proces sa restabileasca domiciliul la el.
Poate câștiga domiciliul in conditiile in care eu sunt plecata din tara si nu ma pot ocupa de cresterea copilului?
Deci recunoașteți ca fetita e atasata de tata, ca tatal a crescut-o practic, ca ati contribuit la creșterea ei cu cate un pachet de sarbatori, iar singurul motiv pt care nu o lăsați la tata e ca sa nu ii zică femeii mama? Poate nici nu o sa ii zică..
Nu suntem aici sa va judecam, ci sa va facem sa cugetati un pic, poate ii dați o șansă copilului sa fie fericita.
Nu aveți de ce cere sa o luați în străinătate, nici nu ați avut intenția pana acum sa o luați, v-ar fi și greu cu ea și ei i-ar fi greu acolo.
Convocați tatăl la o întâlnire, eventual cu un mediator și stabiliti sa lăsați copilul la el, lăsați orgoliile, și sa luați copilul în vacanta, sa vorbiți cu copilul la telefon și ce altceva vreți sa mai stabiliti. Apoi invoiala se depune în instanta.
Ultima modificare: Duminică, 10 Ianuarie 2016
gi-jane2, moderator
Daca dvs. nu va puteti ocupa de minor, instanta va stabili domiciliul acestuia la celalalt parinte.
tudor85 a scris:

Doamna 25Maria23 ce spuneti de faptul ca acel copil a fost crescut de tatal lui atatia ani?daca mama vine si ia copilul brusc si il lasa in grija bunicilor....unde e interesul superior al copilulu????


Am intrebat de ce nu-l ia in sensul de ce nu vrea sa-l ia, de ce l-a abandonat. I-am spus doamnei ca un copil are nevoie de mama lui, dar daca aceasta il abandoneaza ar trebui sa suporte niste consecinte. Din pacate, asa cum au fost pareri avizate, acesta doamna poate lua copilul din sanul familiei doar pentru ca este mama. Acelasi lucru se intampla si cu tatii care isi pot lua copiii in weekenduri chiar daca acestia nu ii cunosc. Despre asta este vorba in legile noastre de 2 lei, si in Hotararile date pe banda rulanta.

Aici este clar vorba numai despre orgolii. Iertata-mi fie remarca, dar "acea femeie" este de fapt mama copilului care il spala, calca, ii da pastile cand e bolnav, il alina cand viseaza urat noaptea si il saruta pe frunte dimineata. Asta inseamna sa fi parinte, asta inseamna sa fi mama.

Chiar daca fac dovada ca trimit bani părinților mei pt intretinerea copilului si vin in tara de 3,4 ori pe an instanta ii va da copilul fostului soț????
Locuinta copiilor e la parintii lor, dacă ei nu locuiesc împreună, copilul sta cu mama sau cu tatat. De ce sa stea cu bunicii? E tatăl, violent, bețiv, se droghează, trăiește în boscheți, nu are job, e un pericol pt copil? Dacă nu, nu exista motiv pt care copilul sa stea cu bunicii, sa fie crescut de aceștia.
Prin hotărâre, copilul trebuia sa stea cu dvs, nu cu bunicii.
Au aparut schimbări de situație, dvs ati plecat, și tatăl e îndreptățit sa ceara schimbarea locuinței copilului și are și șanse sa câștige.

Alte discuții în legătură

Abandon familie de catre mama szabo1 szabo1 Buna seara! Am urgent nevoie de sfatul Dvoastra!! Sunt casatorit de opt ani si am o fetita de sapte anisori.Sotia a mers la munca in strainatate in august ... (vezi toată discuția)
Buna dimineata,vreau sa va adresez o intrebare,eu sunt plecata ... Ioana-oana Ioana-oana Buna dimineata,vreau sa va adresez o intrebare,eu sunt plecata in Italia de la inceputul anului(ianuarie 2021)am o minora de 7 ani pe care am crescut-o eu , ... (vezi toată discuția)
Munca in strainatate, viitor divort, soarta copilului ramas in romania flower2014 flower2014 Buna ziua, ma aflu situatie dificila. Urmeaza sa intentez divort si am un copil minor. Inainte de toate doresc sa precizez ca sunt o mama responsabila care ... (vezi toată discuția)