avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Posibilitate ca fostul soț sa-mi ia copilul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Posibilitate ca fostul soț sa-mi ia copilul

Buna ziua
In urma cu 8 luni s.a finalizat căsătoria cu fostul soț la tribunal din care a rezultat un copil in vârstă acum de cinci ani.
Eu am abandonat copilul si domiciliul conjugal in urma cu 3 ani si jum plecând in strinatate.in urna divorțului custodia o fost comuna cu domiciliul la mine deoarece oarecum mi.am constrâns soțul nedandui divorțul daca nu.mi da domiciliul copilului(acesta si.a refăcut viață cu o alta femeie avand si un copil cu ea).
Precizez ca fetiță este la părinții mei de 3 luni eu fiind plecata in străinătate.
Fostul soț vrea sa deschidă proces sa restabileasca domiciliul la el.
Poate câștiga domiciliul in conditiile in care eu sunt plecata din tara si nu ma pot ocupa de cresterea copilului?
El juca la jocuri de noroc si fost soacra le avea cu alcoolul dar nu am dovezi ..doar cuvantul meu contra cuvântului lui
E, astea nu l-au împiedicat sa crească copilul 3 ani și nici dvs nu ați considerat ca e un pericol dacă ați lăsat copilul cu el.
Speta ar fi cam asa: parintii divorteaza, mama pleaca in strainatate si lasa copilul tatalui care-l creste impreuna cu o alta femeie, actuala sotie. Mama biologica a vazut copilul din cand in cand si dupa spusele ei " a mai trimis cate ceva"..dar si aici intervine marele DAR..e dispusa sa distruga fara mila linistea propriului copil numai ca sa nu-i spuna mama, celei care i-a fost mama de facto..Decat sa-i fie bine copilului mai bine sa-i fie rau..Oricum ar fi prezentata situatia ..este exact aceasta tinand cont ca nici ca va intereseaza sa luati copilul cu dv., vreti doar sa nu creasca cu tatal ei si cu femeia care i-a fost intr-adevar mama..Sunt foarte curioasa sa stiu ce solutie va da instanta..Oriunde in alta parte ar fi luata foarte in serios o propunere de decadere din drepturile parintesti.fie ea si provizorie pentru abandon de minor , lipsa de preocupare , lipsa de afectiune si lista e lunga. Ideea este ca nu va pasa niciun moment de propriul copil ci doar sa nu-i spuna mama celei care l-a crescut cu adevarat...
ce faceti dumneavoastra e o razbunare fara sens! si nu va razbunati pe fostul sot, va razbunati pe copil. da, va poate lua copilul. de fapt, poate lua copilul la el, ca nu vi-l ia dumneavoastra. mama e aia care te creste, nu aia care te naste si apoi pleaca in lume. ati primit o sansa si nu ati stiut ce sa faceti cu ea. lasati copilul acolo unde a crescut si unde i-a fost bine ca din ce citesc va cam incurca planurile.
Bun!

Nu vreti ca acel copil sa stea la tatal ei biologic. Dar eu, unul, inteleg ca nici dvs nu o vreti..... Puneti asta in sarcina parintilor dvs.

Cat ati lipsit de langa copil nu v-ati gandit ca ii provocati o trauma? Acuma, ii mai faceti una, o luati si de langa tatal ei?

Ati stat cativa ani in strainatate.....ati contribuit, in perioada asta, financiar vorbind, la educatia si intretinerea copilului?

Se pare ca dvs credeti ca aveti numai drepturi, dar nu si obligatii..... Si, in plus, provocati tot felul de traume celor din jur cu o usurinta nefireasca pentru un om normal.

Alte discuții în legătură

Abandon familie de catre mama szabo1 szabo1 Buna seara! Am urgent nevoie de sfatul Dvoastra!! Sunt casatorit de opt ani si am o fetita de sapte anisori.Sotia a mers la munca in strainatate in august ... (vezi toată discuția)
Buna dimineata,vreau sa va adresez o intrebare,eu sunt plecata ... Ioana-oana Ioana-oana Buna dimineata,vreau sa va adresez o intrebare,eu sunt plecata in Italia de la inceputul anului(ianuarie 2021)am o minora de 7 ani pe care am crescut-o eu , ... (vezi toată discuția)
Munca in strainatate, viitor divort, soarta copilului ramas in romania flower2014 flower2014 Buna ziua, ma aflu situatie dificila. Urmeaza sa intentez divort si am un copil minor. Inainte de toate doresc sa precizez ca sunt o mama responsabila care ... (vezi toată discuția)