avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Drepturi actionar minoritar in SRL???
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Drepturi actionar minoritar in SRL???

Apelez din nou la sfaturile d-v in ceea ce priveste o situatie mai ciudata, cel putin pentru mine :">

Situatia ar fi urmatoarea : un SRL cu 2 actionari X-80% si Y-20% din capitalul social, nu se mai inteleg de nici o culoare, X majoritar este si administratorul societatii. , X toat incearca de vreo 2 luni sa convoace aga ca sa se hotarasca in ceea ce priveste unele datorii ale srl-uli dar T nu prea vrea sa vina, ba ca e plecat ba ca nu poate in fine ...X e hotarat sa tina sedinta cu orice pret convocarea s-a facut conform legii s-a intors si confirmarea si pana azi nu a venit nici o cerere de amanare. Prima intrebare ar fi : considerati ca o hotarare luat de singurul actionar prezent (bineinteles in ceea de-a doua zi in care sa reprogamat sedinta cf. legii 31) este legala, (asta in conditiile in care Y nu se prezinta si nici nu cere amanare) ? Reprezentantul lui Y sustine ca nu ar fi legala, ca nu exista dubla majoritate ........dar daca aceasta e a 3 sedinta la care nu vine .........cum sa am dubla majoritate ?
O a 2 problema ar fi faptul ca asociatul Y, doreste actele contabile ale societatii sa le " duca unui contabil sa verifice " in ce masura considerati ca asociatul are acest drept de-a solicita actele contabile ? Nu trebuie sa le solicite in cadrul unei sedinte aga ?
Astept cu interes ceva pareri ca sunt in ceata #-o
Cel mai recent răspuns: sirinica , utilizator 14:23, 30 Iulie 2009
Analore a scris:

De ce considerati ca o asemenea hotarare nu poate fi pusa in aplicare ? Atata timp cat toate cerintele legale prevazute de lg 31 si de statutul societatii sunt indeplinite (convocator transmis prin posta, cu confirmare intoarsa, ordinea de zi explicita, locul, data, ora, termenul, si nu in ultimul rand majoritate de parti sociale .....)

Parerea mea ca hotararea poate fi pusa imediat in aplicare !
Lasati-l pe Y sa isi bata capul si sa va actioneze in instanta! Pana atunci comportati-va majoritar!=D>
Daca dumneavoastra nu aveti acces la actele si conducerea efectiva a firmei cum puneti in aplicare aceasta hotarare?
Pai tocmai ca noi avem, eu reprezint actionarul majoritar ......:D
Pai atunci totul e OK, dar totusi mergeti la Reg. Com. si publicati - o in M.O. ca sa nu mai aveti nicio proplema de opozabilitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vot prin corespondenta ginnyy ginnyy este nevoie de un formuar special pt votul prin corespondenta? mi se cer formalitati speciale la registrul comertului? In actul constitutiv nu se ... (vezi toată discuția)
Revocare administrator Am o situatie mai dificila si ma intreb daca cineva s-a intalnit cu un asemenea caz si ce e de facut. In speta, am un administrator numit prin act ... (vezi toată discuția)
Legalitate hotarare a.g.a. cristina69 cristina69 Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca din AGA unei societati comerciale fac parte 3 persoane si la o sedinta participa doar 2 persoane (care si semneaza ... (vezi toată discuția)