avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum pot dovedi ca patronul a semnat contractul meu de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum pot dovedi ca patronul a semnat contractul meu de munca?

Buna ziua! Patronul a semnat contractul in locul meu din diferite motive,spuse de catre el.Cand am cerut sa semnez contractul ,mi-a zis ca a rebuit sa semneze el(eu eram plecat in deplasare ,la munca) pentru ca a doua zi trebuiau duse toate contractele la ITM.Am acceptat pentru ca mi-a fost teama sa nu-mi pierd locul de munca.Cum pot dovedi ca semnatura nu este a mea? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:08, 14 August 2009
unde pot face aceasta expertiza grafologica
deoarece eu am muncit 4 luni
nu am primit nici un ban
cind m-am dus la ITM
mi-au raspuns ca statele au fost semnate de mine
eu nu am semnat nici un stat
cum pot dovedi acest lucru
mentionez caci nici contractul de munca nu l-am semnat si nici un stat de plata. pot dovedi ca am lucrat deoarece am multe lucrari efectuate la diferiti agenti si la ITM eram inregistrat
Ultima modificare: Vineri, 14 August 2009
leonici, utilizator
1. Dati direct in judecata pe angajator, la tribunalul din judetul unde domiciliati sau aveti resedinta. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe.
2. Fiind litigiu de munca, nu dvs. trebuie sa demonstarti ca nu e semnatura dvs. ci angajatorul este obligat sa demonstreze ca este semnatura dvs. Si, atunci, el va cere expertiza (daca o va cere!) si o va plati.
Valeriu nu este asa.:)
In litigiile de munca , intr-adevar sarcina probei este rasturnata, dar in cazul inscrierii in fals va fi de datoria salariatului sa demonstreze ca nu este semnatura lui .... Angajatorul va depune statele de plata si va spune ca este semnatura salariatului, acesta din urma va contesta semnatura , iar potrivit art.1169 C.civ., cel ce face o propunere înaintea judecãtii trebuie sã o dovedeascã .
Potrivit art.180 alin.1 C.proc.civ., dacă una din părţi declară că scrisul sau semnătura este falsă şi cealaltă parte nu este de faţă, instanţa va dispune înfăţişarea părţilor în persoană, la alt termen, când partea care a invocat înscrisul va arăta mijloacele sale de apărare şi va depune înscrisul pentru verificare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca se minte intr-o declaratie data in fata politiei ... ce se intampla ? fals uz de fals ? nimeni vinovat ! doderosandro doderosandro Un angajator a fost reclamat politiei-parchetului,pentru falsificarea unor documente: Contracte de munca, state de plata,incetare contract de munca. Se face ... (vezi toată discuția)
Politistul de caz mi-a comunicat verbal...nici eu politist nici procurorul nu stim ce masura sa luam in acest caz ! dorudoru dorudoru In urma unor reclamatii facute de un fost angajat ,privind un contract de munca Fals. angajatul sustine ca nu el a semnat contractul de munca,,rubrica ... (vezi toată discuția)
Munca fara contract dorel13 dorel13 Stiind ca este angajatul unei firme( i se desfacuse contractul de munca fara a depune o demisie si fara a primi o decizie), o persoana a lucrat timp de un an ... (vezi toată discuția)