avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... baroul lui POMPILIU BOTA
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

baroul lui POMPILIU BOTA

CE AVANTAJE AVEM?CE NE ASTEAPATA DACA NE INSCRIEM LA BAROUL CONSTITUTIONAL? CARE SUNT CERINTELE?
In primul rind va intreb de ce intotdeauna spunem ca daca in alte tari nu exista inseaman ca in mod obligatoriu nici in romania nu trebuie sa existe. Mai mul, de ce oare Romania si ai ei cetateni nu stiu decit sa copieze si sa pupe in cur pe ceilalti?...
Nicaeri in europa si in lume nu exista aceste restrictii de acces in profesie. Daca exista inseamana ca inca suntem tributari evului mediu si ca urmare ar trebui sa ne spalam de doua ori pe an pentru ca asa este in europa medievala.
Eu am pus mana pe carte si va aduc la cunostinta ca barourile lui Zamfirescu sunt o rusine si o grupare a celor mai virtosi pupincuristi ai ideologiei comuniste.
Teme de discutie:
1. Ce fel de persoane juridice se infinteaza prin efectul legii.?
2. Sunt Barourile lui Zamfirescu astfel de institutii/persoane juridice?
3. Art. 48 din legea avocaturii defineste baroul judetean ori il infinteaza?
4. Ca re sunt elementele de identificare ale unei persoane juridice si cite dintre acestea sunt indeplinite de barourile lui Zamfirescu?
5. Are baroul judetean cod fiscal.
5. Puteti fi colegi cu avocati intr-un barou in care diriguitorii sunt principalii aplicatori ai regimului politic dictatoria din Romania, diriguitori fara examen de licenta si repartizati la locul de munca de catre ceausescu?
6. Va solicit sa faceti in conditiile si pe temeiul legii o interpretare oficiala a legii avocaturii si veti constata ca este o organizatie atipica si inaplicabila.
7. De ce judecatorii refuza interpretarea oficiala a legii? ( refuzul interpretarii ii face vinovati de denegare de dreptate.)
8. Nicaieri in lume nu exista restrictiile impuse de barourile comuniste la inscriere. Exceptie fac China, Rusia si Portugalia)
9. Sunteti in barourile lui Zamfirescu. Jurati cu mina pe biblie ca ati intrat pe cinstitie ori fara umilinta si bataie de joc. Aproximativ 90% dintre admisi au intrat necinstit.

Accept polemica dar sa nu mi se spuna sa pun mina pe carte.
Conditii de accedere in barourile comuniste:
- Fiu/fica de judecator, procuror si mai ales avocat.
- Banii.
- Plata in natura.
- Examen foarte greu si doi ani de umilinta si bataie de joc din partea indrumatorului.
- Pile, cunostinte si relatii.

Avocat Tiberiu KOVACS.
In litigiu penal cu barourile CLUJ, SALAJ si HARGHITA, in calitate de inculpat. Prefer condamnarea decit sa fiu coleg cu niste nemernici de comunisti, absolventi de drept socialist, si pupincuristi profesionisti.
Si ce propui, dom'le, sa facem? Sa-i scoatem pe toti cei trecuti de 40 de ani din profesie? Asa am respecta mai mult legile "democratiei"?

Eu nu am intrat cu spaga si cred ca 5% poate au dat spaga la examen... Si... EXAMEN GREU??????????? Care examen greu, dom'le? Ai vazut mataluta subiectele si ti s-au parut grele? :))#-o:)) Da, cam naspa atunci de tine... ia-ti un avocat din barourile traditionale sa te reprezinte, ai nevoie.

Nu spun ca baroul traditional din care fac parte e peste orice acuzatie cu privire la infiintarea lui, dar nici celelalte nu sunt mai sus de asta... Sincer, cred ca acum profesia noastra se desfasoara in afara vreunei reglementari legislative aplicabile integral. Asta nu inseamna ca sunt mai buna sau mai rea pentru ca am ales acest barou. Eu n-am spus ca avocatii din barourile constitutionale sau alternative, cum si-or mai spune, sunt mai prosti ca mine, dar tu ai sugerat multe "epitete" la adresa mea si a celor ca mine.

"Jurati cu mana pe biblie"... Ce e asta, suntem in perioada postbelica, atunci cand inca juramantul mai era proba conform procedurii civile? Eu nu sunt din Bucuresti, nici nu fac parte din vreun partid, nici ai mei nu au avut cunostinte sau bani, nu cunosc multi avocati pe aici, dar fac parte din baroul Bucuresti si chiar daca ma jigneste uneori atitudinea "sefilor" acestei "organizatii", raman aici. Si asta ar putea fi un semn de intrebare pentru voi, oi ramane oare pentru ca NU AM ALTERNATIVA MAI BUNA???:D

Si sincer, or fi avand sefii astia niste ideii proaste si preconcepute (fie ele ceausiste ori de alta natura), dar nici cu cei ca tine nu mi-e rusine!!!

Stii cum e vorba aia, mi-e cam naspa de baroul asta, da' cand ma uit in jur imi creste inima!!!
p..... mea, adica daca termin dreptul si dau o taxă de înscriere (o donaţie de min. 1.500 RON):)) :))....info luate de pe site-ul musiului bota.....atunci gata, devin avocat???????
Subscriu, lara. X-(
din pacate multi inghit ....momeala.....dar e pacat sa ai probleme in profesie pt ca te-ai bucurat sa ai un loc de munca....daca asa s-ar numi......
si asta e si cauzata de modul de intrare in baroul traditional.......care nu cel mai prtodox daca tot vorbim si ne trezim ca invatam ani de zile obtinem o dilpoma.....si nu reusim sa ne gasim un loc de munca decent.....:-/

Alte discuții în legătură

Baroul constitutional bucuresti ionela calugaru ionela calugaru Baroul constitutional Bucuresti este recunoscut i statle membre UE? (vezi toată discuția)
,,baroul penal" Aveti grija ca fostul ,,Barou Constitutional" sa nu devina un viitor Barou Penal. Nu va jucati cu focul la infinit! Uzurpare de calitati oficiale va spune ... (vezi toată discuția)