Buna ziua. Mi-a fost comunicata o hotatare definitiva de la curtea de apel, conflicte de munca.
In hotarare mi se respinge apelul cu mentinerea sentineti civile de la tribunal respectiv ca se respinge contestatia impotriva deciziei de concediere.
Judecatorii de la curtea de Apel au motivat ca:
"Nu pot fi retinute nici criticile contestatorului cu privire la nulitatea deciziei de concediere si anume faptul ca decizia de concediere nu cuprinde elementul prevazut la art. 252 alin. (2) lit (b) din codul muncii. Raportat la gravitatea faptei, aratata prin referatul....., in decizia de concediere nu era necasar precizarea prevederilor din statutul de personal, regulamentul intern, c.i.m. sau contractul colectiv de munca care au fost incalcate de catre salariat, lipsa elementului prevazut la art. 252 alin. (2) litera (b) din codul muncii neatragand neaparat nulitatea deciziei de concediere."
si alta motivare
"Nu mai era necesara convocarea salariatului pentru a fi cercetat cu privire la abaterea disciplinara pentru care s-a dispus masura desfacerii disciplinare a contractului individual de munca".
Va mai mentionez ca in instanta s-a administrat ca proba un referat dupa care instanta a statuat. Numai ca instanta efectiv, in batjocura, a rastalmacit continutul referatului. Astfel instanta a aratat ca in acel referat se atesta abaterea disciplinara, desi continutul acestuia cu privire la aceasta abatere disciplinara lipseste cu desavarsire.
Nustiu dece instanta de Apel a judecat in acest fel, eu practic nefiind vinovat de nicio abatere disciplara.
Hotatrea este definitiva. Se mai poate face ceva impotriva unei astfel de hotarari cu o astfel de motivare?
Procesul este inceput dupa noul cod de procedura civila, hotararea de la tribunal fiind supusa numai apelului.
asta ar ramane de facut ca un ultim lucru, dar mai intai vreau sa apelez la toate caile conventionale.
Nu am inteles faza cu CEDO: hotararea a fost pronuntata in noiembrie 2015. Conform regumantului CEDO pot deschide o a ctiune in termen de 6 luni de la pronuntare ultimei hotarari definitive si numai dupa ce am apelat la toate caile ordinare in tara.
Acuma aici nu am inteles: recursul este o cale extraordinara. Trebuie sa astept si rezolvarea unui posibil recurs, sau sa ma duc la CEDO acuma? Apelul ar fii ultima cale ordinara la care am apelat in tara.
Cu plangerea penala si sesizare Inspectia Judiciara se va intampla exact NIMIC.Recurs nu mai puteti formula ci, doar contestatie in anulare sau revizuire.Fara analizarea actelor de la dosarul cauzei nu as putea sa va spun daca va incadrati sau nu in vreuna din caile de ata extraordinare mentionate.Contactati un avocat ptr.analiza dosarului si ce este de facut(daca mai este de facut) pe mai departe.
Nu trebuie să mai aşteptaţi nici o clipă. Aţi parcurs deja toate căile obligatorii de parcurs înainte de a apela la CEDO.
Nu vă faceţi speranţe în CEDO, acolo nu se rejudecă cauza, ci doar respectarea procedurilor, ori în cauza dvs., s-au respectat procedurile: termenele de judecată, continuitatea instanţei (adică decizia a dat-o completul care a judecat cauza), nu v-au refuzat înscrisurile depuse ,
Vedeţi dacă acel articol 252 prevede imperativ nulitatea deciziei sau nu.
Şansa dvs. ar fi dacă s-ar începe urmărirea penală împotriva unui judecător , în urma plângerii dvs.( şanse minime, dar totuşi...) sau dacă Inspecţia Judiciară v-ar băga în seamă.
Mai puteţi face valuri şi la Avocatul Poporului, în presa centrală, la televiziuni, toate cu aceeşi eficienţă, dar toate împreună, poate mişcă ceva.
Dar cu o exceptie de neconstitutionalitate impotriva faptului ca nu mai pot apela la recurs impotriva acestei hotarari secondhand data de aceeasi categorie de judecatori?
Apel
Mariner18
Buna Ziua,
Va rog foarte mult ,daca ma poate informa cineva in cazul in care sunt nemultumit de rezultatul unui proces,si doresc sa declar apel,in aceasta ... (vezi toată discuția)