Buna ziua!Imi cer scuze ca insist pe aceasta tema dar sper ca ma veti intelege.Sotul meu a deschis divortul,am avut termen pe 26 26 2009,nu ne-am prezentat niciunul,eu am depus intampinarea,s-a dat alt termen pe 02 10 2009.mai pot depune cerere reconventionala?sau trebuie sa deschid o alta actiune in care sa cer judecarea la acelasi complet?Am platit taxa in martie,mai este valabila?S-a dat alt termen ca sa ia cunostinta reclamantul de intampinare.Va multumesc pentru intelegere!
Nu este neapart necesar sa depuneti cerere reconventionala. In intampinare va expuneti punctul de vedere cu privire la cererea reclamantului si solicitati respingerea daca el a solicitat desfacerea casatoriei din vina dvs. exclusiva. Dovediti cu probatorii( in aceasta actiune pot fi adusi ca martori rudele apropiate- cu exceptia copiilor rezultati din casatorie) si instanta poate respinge actiunea de divort ca nefondata. Ulterior, puteti depune dvs. o cerere de divort din vina exclusiva a sotului parat. Dar, daca tot aveti intentia sa scapati de aceasta casatorie, puteti conveni cu reclamantul ca divortul sa se pronunte din vina ambelor parti, sutuatie in care poate fi audiat doar un singur martor care sa spuna doar ca dupa parerea sa, casatoria nu mai poate continua ! Nu confundati divortul cu partajul. Partaqjul este o actiune care se poate introduce odata sau separat de divort. In primul caz, cererea are doua capete, in al doilea caz va judecati separat de divort. Nu conteaza din vina cui se desface casatoria in cazul divortului pentru ca in actiunea de partaj trebuie sa dovediti contributia la dobandirea bunurilor comune, sa dovedeti posesia si interesul atribuirii locuintei, cat si suportarea uzurii care se deduce in favoarea partii care nu a profitat de bunurile dobandite in comun. referitor la divort, nu prea are rost sa nu fiti de acord cu desfacerea casatoriei pt. ca in practica, instantele redau cu usurinta libertatea sotului care chiar el este vinovat de degradarea relatiilor de casatorie.
Ba da, noile taxe prevazute prin Legea 276/ 2009 pt. aprobarea OUG 212/ 2008 pt. modificarea legii 146/ 1997 este publicata in MO 482/ 13 iulie 2009- partea I