avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plata cheltuieli judecatoresti la marire pensie ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Plata cheltuieli judecatoresti la marire pensie alimentara

Daca fosta sotie ma da in judecata pentru marire pensie alimentara si isi ia avocat...la sfarsitul procesului..trebuie sa ii platesc cheltuielile judecatoresti? posibil anul acesta sa am o marire salariala...de aceea intreb. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Neagu27 , utilizator 13:12, 18 Iulie 2021
am platit pensia cu 3 ani inainte !!! avocatii nostrii au spus ca atunci cand se mareste salariul meu ..ea trebuie sa introduca proces..iar cand scade salariul meu..introduc eu proces.

o simpla cerere din partea ei ...ar fi simpla..fara avocat...
sau ati putea sa mariti contributia de buna voie (fara actiune judecatoreasca)
Cererea este necesara atunci cand partile nu isi indeplinesc datoriile de buna voie si au nevoie sa fie obligati.
In instanta ajung cei care nu se inteleg. Cel care introduce actiunea are dreptul sa aleaga cu mediator, fara mediator, cu avocat, fara avocat si tot asa. Ar putea face multe, insa cum va spuneam, depinde de comportamentul procesual si nu numai. Nu inteleg de ce e nevoie sa ajunga in instanta, puteti incheia un acord ori de cate ori intelegeti a mari pensia.
Nu trebuie sa ajunga in instanta, ajunge acolo daca dv. nu va intelegeti cu mama. Ajunge de nevoie, nu ca e singura cale.
are o colega care a facut o cerere simpla de marire a pensiei si a inregistrato la judecatorie..fara avocat si alte cheltuieli. eu ma refeream in perspectiva faptului ca o sa am mariri salariale din 6 in 6 luni. si deja am platit pe ani avans pensia !!
gerberga a scris:

Stupid ar fi sa nu achitati pensia raportata la nivelul veniturilor dvs, pt ca pensia aceea este pt nevoie copilului dvs minor de cresterea si educarea caruia sunteti egal responsabil cu mama.

Daca in loc sa mariti cuantumul pensiei odata cu salariul dvs asteptati sa fiti dat in judecata, atunci veti putea fi obligat sa platiti si cheltuielile aferente acestui demers.


ea sa recasatorit...are venituri cu sotul impreuna de peste 15000 lei lunar !! eu am salariul de 11oo ron !!

Alte discuții în legătură

Marirea pensiei alimentare Boriss Boriss Am un copil cu fosta prietena ,dupa 2 ani de la stabilirea pensiei alimentare ea a m-a chemat in judecata pentru marirea pensiei copilului.eu nu lucrez de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara 25% sau suma fixa. care este diferenta? DOLC DOLC Acum 3 ani de zile am divortat, iar in urma divortului trebuie sa platesc o suma fixa. Dupa 3 ani m-a dat in judecata pt marire. Eu nu am nici un venit in ... (vezi toată discuția)
Marire pensie alimentara ankalupu ankalupu fosta sotie m a dat in judecata pentru marire pensie alimentara,meu acum 3 ani am schimbatlocul de munca pentru un salar mai mare.poate cere sa i platesc ... (vezi toată discuția)