avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Majorare pensie de intretinere, posibilitati executare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Majorare pensie de intretinere, posibilitati executare

fostului meu sot i s-a marit salariul si in urma lui ar trebui sa imi mareasca pensia de intretinere de la 250 la 355 lei .el se opune pe motiv ca are un credit de nevoi personale pentru care trebuie sa plateasca o rata de 110 lei si din acest motiv nu poate fi de acord sa imi dea marirea pensiei .Va rog sa imi spuneti daca NICI prin judecatorie sau mediator no sa primesc acest drept. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 14:16, 25 Ianuarie 2016
Eu am numit-o notificare ,este un raspuns la o adresa (intimpinare) pe care a facut-o d-na avocata a mea la d-na avocata a dinsului cu speranta ca ne putem intelege noi intre parti referitor la majorarea pensiei de intretinere.Saptamina viitoare vreau sa fixez o intilnire cu d-na avocata sa discutam problema ,VA ROG imi puteti da citeva idei ,propuneri sa ma ajute un pic in consultanta cu d-na avocat? Multumesc
Pensia de întreținere se stabilește în funcție de veniturile debitorului obligației de plată (a celui obligat să plătească). Obligațiile/datoriile se iau în considerare doar în sensul de a nu se stabili o pensie care să facă imposibilă supraviețuirea în condiții normale a debitorului obligației de plată.
Așadar, dispozițiile art. 527, alin. 2 cod civil nu impun ca din veniturile debitorului să fie deduse toate obligațiile și cheltuielile acestuia, iar din suma rămasă să se stabilească pensia de întreținere, ci ca obligațiile debitorului să fie avute în vedere, în sensul de a nu stabili o pensie de întreținere care să facă imposibilă supraviețuirea în condiții normale a acestuia.
Cu avocata cui, a dvs sau a lui ?
cine a intentat proces si de ce ?
Nu a intentat nimeni proces, doamna l-a intrebat pe domn, prin intermediul avocatului, daca vrea sa ii mareasca pensia de intretinere.
Dl, cum stiam de la primul mesaj, a motivat ca nu poate pentru ca are rate. (acum, serios, va asteptati la alt raspuns?)
Notificarea in sine ar fi de ajutor daca ati vrea sa cereti marirea pensiei de intretinere in instanta. Insa dvs nu aveti ce cauta in instanta, mergeti la executor si treceti la executarea silita. Astfel la fiecare majorare de salariu vi se va vira pensia marita.

Succes!

mirebire a scris:

Insa dvs nu aveti ce cauta in instanta, mergeti la executor si treceti la executarea silita. Astfel la fiecare majorare de salariu vi se va vira pensia marita.

Executarea silită prin executor se poate face numai pentru datorii restante.
Nu poate fi executată plata curentă la zi, pentru că nu reprezintă o datorie.
Plata la zi pe luna curentă se numește poprire, nu executare silită, și se hotărăște numai de către judecător în urma unui proces prin care trebuie să dovediți că debitorul nu-și îndeplinește sarcina benevol, și astfel instanța va hotărâ poprirea lunară din salariu/pensie/șomaj......
Cu executorul puteți CEL MULT să vă recuperați restanțele, numai dacă în decizia pronunțată scrie clar: OBLIGĂ PÂRÂTUL SĂ PLĂTEASCĂ 1/4 DIN VENITUL LUNAR NET.
Dacă nu scrie așa și precizează o sumă fixă, nu puteți executa nimic, ci trebuie sa cereți mărirea cuantumului în instanță.

Alte discuții în legătură

Modificarea articol 666 cod procedura civila declarat neconstitutional DenisRif DenisRif La data de 18.12.2015 Curtea Constitutionala a declarat neconstitutional art. 666 CPC in sensul ca executorii judecatoresti nu pot pune in executare decat cu ... (vezi toată discuția)
Poprirea ENGFULL ENGFULL avand in vedere dispozitiile art 373^1 CPC astfel cum a fost modificat prin OUG 42/2009 [b] poprirea [/b]pe temeiul unui contract de credit ( titlu ... (vezi toată discuția)
Urgent! camy20 camy20 Sa ma ajute cineva!de cand intra in vigoare legea despre executarea silita,doar cu acordul instantei? ok.....care inseamna ce?ca la ora actuala 1 iunie ... (vezi toată discuția)