avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Majorare pensie de intretinere, posibilitati executare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Majorare pensie de intretinere, posibilitati executare

fostului meu sot i s-a marit salariul si in urma lui ar trebui sa imi mareasca pensia de intretinere de la 250 la 355 lei .el se opune pe motiv ca are un credit de nevoi personale pentru care trebuie sa plateasca o rata de 110 lei si din acest motiv nu poate fi de acord sa imi dea marirea pensiei .Va rog sa imi spuneti daca NICI prin judecatorie sau mediator no sa primesc acest drept. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 14:16, 25 Ianuarie 2016
Care poprire se infiinteaza la cererea creditorului (in cazul de fata dna) de catre un executor judecatoresc al carui birou se afla in circumscriptia curtii de apel unde isi are domiciliul sau sediul debitorul (tatal) ori tertul poprit (angajatorul tatalui).
Deci nu la judecatorie, ci la executor are treaba dna.

Ultima modificare: Luni, 25 Ianuarie 2016
mirebire, utilizator
mirebire a scris:

Care poprire se infiinteaza la cererea creditorului (in cazul de fata dna) de catre un executor judecatoresc al carui birou se afla in circumscriptia curtii de apel unde isi are domiciliul sau sediul debitorul (tatal) ori tertul poprit (angajatorul tatalui).
Deci nu la judecatorie, ci la executor are treaba dna.

PAENTRU DATORII RESTANTE DA, DAR PENTRU POPRIRE curentă NU E COMPETENT PROFESIONAL EXECUTORUL, și e vorba de 2 urmăriri distincte, nu de una.
Mai nou executorul nu mai este buricul pământului, nu mai poate dispune nici o actiune fără acordul judaecătorului, art 666 din NCPC fiind deja declarat neconstitutional.

Potrivit comunicatului de presă publicat pe site-ul Curții Constituționale, în ședința din 17 decembrie 2015, Curtea Constituțională s-a reunit pentru a soluționa excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. I pct. 29 din Legea nr. 138/2014 pentru modificarea și completarea Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative conexe. Curtea, având în vedere art. 62 din Legea nr. 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative, a constatat că obiect al excepției de neconstituționalitate îl constituie reglementarea corespondentă din actul de bază, și anume art. 665 din Legea nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 545 din 3 august 2012. Soluția legislativă cuprinsă în această dispoziție, în urma republicării Legii nr. 134/2010 în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 247 din 10 aprilie 2015, a fost preluată în art. 666, text asupra căruia Curtea s-a pronunțat prin prezenta decizie. Art. 666 privește, în esență, încuviințarea executării silite de către executorul judecătoresc.


D.C.C. pronunțată în ședința din 17 decembrie 2015
Prin Decizia pronunțată în ședința din 17 decembrie, Curtea Constituțională, cu majoritate de voturi, a admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că dispozițiile art. 666 din Codul de procedură civilă sunt neconstituționale. Curtea a stabilit că acestea contravin prevederilor constituționale ale art. 1 alin. (4), prin prisma exercitării de către executorii judecătorești a unei activități specifice instanțelor judecătorești, precum și ale art. 21 alin. (3) și art. 124, prin prisma faptului că declanșarea procedurii executării silite este sustrasă controlului judecătoresc, iar, în acest fel, pe de o parte, exigențele dreptului la un proces echitabil, sub aspectul imparțialității și independenței autorității, nu sunt respectate, iar, pe de altă parte, înfăptuirea justiției este „delegată” executorului judecătoresc.

De asemenea, Curtea a reținut încălcarea art. 147 alin. (4) din Constituție, întrucât legiuitorul nu a respectat Decizia Curții Constituționale nr. 458 din 31 martie 2009, ignorând exigențele constituționale stabilite prin aceasta.
Ultima modificare: Luni, 25 Ianuarie 2016
ContSters379576, utilizator
Postați lucruri care nu au legătură cu subiectul, nu are legătură procedura în sine cu discuția.
Ca are nevoie de încuviințare de la instanta ca pana acum sau ca se pronunţa executorul prin încheiere, asta e chestiune tehnica care nu are legătură cu faptul ca executarea nu se face pt pensia curenta. Omul nu a plătit pt decembrie de ex, care e pensia curenta..nu a plătit-o, la trecut.
De asemenea, va rog sa nu mai atacati categorii profesionale.
De unde ați scos că doar pensia restantă poate fi poprită? Se înfiinșează poprire și pentru viitor, doar că se va plăti, evident, la momentul scadenței obligației de plată.

Este adevărat că Instanța va incuviința executarea, după publicarea Deciziei CC in M. Of., dar la fel de adevărat este că doamna trebuie să ceară executorului -înființarea popririi la angajator, iar executorul va cere Instanțai încuviințarea executării silite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificarea articol 666 cod procedura civila declarat neconstitutional DenisRif DenisRif La data de 18.12.2015 Curtea Constitutionala a declarat neconstitutional art. 666 CPC in sensul ca executorii judecatoresti nu pot pune in executare decat cu ... (vezi toată discuția)
Poprirea ENGFULL ENGFULL avand in vedere dispozitiile art 373^1 CPC astfel cum a fost modificat prin OUG 42/2009 [b] poprirea [/b]pe temeiul unui contract de credit ( titlu ... (vezi toată discuția)
Urgent! camy20 camy20 Sa ma ajute cineva!de cand intra in vigoare legea despre executarea silita,doar cu acordul instantei? ok.....care inseamna ce?ca la ora actuala 1 iunie ... (vezi toată discuția)