mirebire a scris:
Care poprire se infiinteaza la cererea creditorului (in cazul de fata dna) de catre un executor judecatoresc al carui birou se afla in circumscriptia curtii de apel unde isi are domiciliul sau sediul debitorul (tatal) ori tertul poprit (angajatorul tatalui).
Deci nu la judecatorie, ci la executor are treaba dna.
PAENTRU DATORII RESTANTE DA, DAR PENTRU POPRIRE curentă NU E COMPETENT PROFESIONAL EXECUTORUL, și e vorba de 2 urmăriri distincte, nu de una.
Mai nou executorul nu mai este buricul pământului, nu mai poate dispune nici o actiune fără acordul judaecătorului, art 666 din NCPC fiind deja declarat neconstitutional.
Potrivit comunicatului de presă publicat pe site-ul Curții Constituționale, în ședința din 17 decembrie 2015, Curtea Constituțională s-a reunit pentru a soluționa excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. I pct. 29 din Legea nr. 138/2014 pentru modificarea și completarea Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative conexe. Curtea, având în vedere art. 62 din Legea nr. 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative, a constatat că obiect al excepției de neconstituționalitate îl constituie reglementarea corespondentă din actul de bază, și anume art. 665 din Legea nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 545 din 3 august 2012. Soluția legislativă cuprinsă în această dispoziție, în urma republicării Legii nr. 134/2010 în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 247 din 10 aprilie 2015, a fost preluată în art. 666, text asupra căruia Curtea s-a pronunțat prin prezenta decizie. Art. 666 privește, în esență, încuviințarea executării silite de către executorul judecătoresc.
D.C.C. pronunțată în ședința din 17 decembrie 2015
Prin Decizia pronunțată în ședința din 17 decembrie, Curtea Constituțională, cu majoritate de voturi, a admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că dispozițiile art. 666 din Codul de procedură civilă sunt neconstituționale. Curtea a stabilit că acestea contravin prevederilor constituționale ale art. 1 alin. (4), prin prisma exercitării de către executorii judecătorești a unei activități specifice instanțelor judecătorești, precum și ale art. 21 alin. (3) și art. 124, prin prisma faptului că declanșarea procedurii executării silite este sustrasă controlului judecătoresc, iar, în acest fel, pe de o parte, exigențele dreptului la un proces echitabil, sub aspectul imparțialității și independenței autorității, nu sunt respectate, iar, pe de altă parte, înfăptuirea justiției este „delegată” executorului judecătoresc.
De asemenea, Curtea a reținut încălcarea art. 147 alin. (4) din Constituție, întrucât legiuitorul nu a respectat Decizia Curții Constituționale nr. 458 din 31 martie 2009, ignorând exigențele constituționale stabilite prin aceasta.