avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Functionari din anumite institutii refuza sa imi arate ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Functionari din anumite institutii refuza sa imi arate sesizarile nefondate facute impotriva mea. Ce pot face?

As vrea sa stiu parerea dvs cit este de legal sa fii chemat pentru sesizari aiurea facute de persoane care vor numai sa denigreze si sa nu ti se arate sesizarea, pe motiv de protectia persoanei, anonimat, etc. Adica nu te lasa sa citesti reclamatia, nu iti spune cine te reclama, cu ce, etc. Mai ales cind este vorba de aceeasi persoana care repetat, face sesizari, doar cu scopul de a denigra, si sesizarea s-a dovedit de fiecare data nefondata? Si fara dovezi. As dori sa actionez in instanta peraoana in cauza si cei de la primarie nu vor sa imi arate ce a scris sau sa dea o copie.
Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 22 Ianuarie 2016
dan140570, utilizator
Cel mai recent răspuns: dan140570 , utilizator 00:57, 25 Ianuarie 2016
Pai ce teaba aveti dumneavoastra, ca administrator, cu o federatie, cu ITM-ul...?
Acestea sunt de competenta adunarii generale, a presedintelui asociatiei si a comitetului executiv. Administratorul este angajatul asociatiei si face ceea ce hotarasca sau decid ceilalti de care am amintit.
Cititi legea 230/2007 si HG 1588/2007 ca sa vedeti ce atributiuni aveti iar atunci cand trebuie discutat cu cineva din afara asociatiei (federatii, asociatii, primarie...), sa-si intre in rol presedintele asociatiei.
Nu aveti presedinte?
Am. L-au chemat si pe el acolo. Am mers impreuna. Ne-au anchetat pe amindoi. Individa aia e anormala si isi reclama vecinii cu tot felul de chestii. Nu numai e mine. Pe altcineva ca si-a facut boxa, la inspectia de stat in constructii, etc. Vecina in cauza avea boxa, doar a reparat-o si retencuit-o. Din cauza grosimii peretilor noi de caramida a iesit un pic mai mare. Oricum, nu afecta pe nimeni. Dar a reclamat-o. Reclamatia s-a clasat. Dar va dati seama ca nu iti convine sa tot dai cu subsemnatul si sa nu poti lua masuri impotriva unora ca individa asta. Ca cica au anonimat. De ex, cind ma reclama la Procuratura sau la Politie, nu aveam treaba. Acolo iti da reclamatia sa o citesti. Numai la Primarie, OPC, ITM, e moda asta ca e anonima. N-am inteles efectiv de ce. Uite asa li se da nas la toti prapaditii sa faca reclamatii. La un moment dat se creeaza atmosfera si poti fi concediat indiferent unde lucrezi din cauza unor reclamatii ca asta. Se gaseste cineva care sa zica, nu iese fum fara foc. Te concediaza preventiv. Nu s-a dovedit, dar stie reclamangiul ceva. Intelegeti ce vreau sa zic? Si Dvs sinteti cumva administrator? In ce oras locuiti?
dan140570 a scris:
Acolo iti da reclamatia sa o citesti. Numai la Primarie, OPC, ITM, e moda asta ca e anonima. N-am inteles efectiv de ce.

"Moda" despre care scrieţi derivă din lege, deci este o obligaţie legală a funcţionarilor publici respectivi. Mai jos puteţi citi art. 86 din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici.
Funcţionarii publici au obligaţia să păstreze secretul de stat, secretul de serviciu, precum şi confidenţialitatea în legătură cu faptele, informaţiile sau documentele de care iau cunoştinţă în exercitarea funcţiei publice, în condiţiile legii, cu excepţia informaţiilor de interes public.

[ link extern ]
Sigur că, dacă doriţi, puteţi să vă exercitaţi dreptul de a face plângeri penale împotriva funcţionarilor respectivi, numai că nu văd cum ar putea fi pedepsiţi aceştia pentru că respectă legea. Dar, desigur, decizia privind modul în care veţi acţiona vă aparţine.

În calitate de moderator vă adresez rugămintea să renunţaţi la epitete şi caracterizări ca "amărâtă", "venită de la coada vacii", "anormală" etc. Pe forum există un standard de comunicare pe care noi, cei din echipa de moderare, ne străduim să îl păstrăm. Mai jos aveţi regulamentul de postare.
www.avocatnet.ro/content/tag...
Nu stiu daca ati aflat ca asemenea sesizari pot crea atmosfera oriunde, si din cauza asta iti poti pierde locul de munca. Ma intreb cum ramine cu reputatia mea? Aceste sesizari nu ar trebui secretizate atunci cind se constata ca de fapt sint aiureli, si cu scopul unic de a denuigra. Ati auzit de raspunderea juridica? Eu cred ca este valabil si pentru acesti oameni care sint reclamangii de profesie, si impotriva carora nu se iau nici un fel de masuri. Ati observat ca in general la asociatii lucrarile sint de proasta calitate, oricare ar fi ele: zugraveala de pe casa scarii, instalatia electrica, mizerie in subsol, etc. Probabil ca v-ati intrebat de ce. Va spun eu: din cauza unor asemenea oameni, administratorii sint nevoiti sa faca licitatie, si sa aleaga cea mai ieftina oferta, (legea nu prevede asa ceva) care este, binenteles, si cea mai proasta calitativ. Nu trebuie sa fiti asa sensibila. Asta e viata. Daca te lasi denigrat si calcat in picioare de oameni de nivel 0 (zero), unde ajungi? Epitetele mele sint justificate, reale. Este realitatea. Nu puteam sa spun altceva.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzul de a rãspunde la o scrisoare recomandatã. tanis tanis Cui trebuie să mă adresez în cazul în care presedintele și comitetul executiv refuză să-mi răspundă la o scrisoare recomandată cu confirmare de ... (vezi toată discuția)
Control la asociatia de propietari americanu28 americanu28 Salutare. As dorii sa stiu carei autoritati trebuie sa m-a adresez pentru a face o reclamatie(sesizare) cu privire la nereguli in cadrul Asociatiei de ... (vezi toată discuția)
Competenta birou fond locativ si asociatii de proprietari arhicoc arhicoc Buna ziua Va adresez o intrebare... Sunt cenzor la mai multe asociatii de proprietari de mai multa vreme. Nu am avut probleme deosebite cu nici una dar ... (vezi toată discuția)