avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... C.I.M.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

C.I.M.


Buna ziua.

Cu respect va solicitam sfatul in urmatoarea problema:

Suntem o societate care a desfiintat in baza noii organigrame un post de munca (ocupat prin CIM cu durata nedeterminata), prin decizie, intrerupta (cu o zi inainte de implinirea termenului de preaviz) de concedii medicale succesive ale salariatului care a ocupat postul desfiintat; ultimul concediu depus la firma a expirat la data de 20.01.2016; aceasta ar insemna ca in data de 22 sa operam desfiintarea postului in Revisal, insa saliariatul afirma ca mai are in continuare concediu medical, desi nu la depus la firma. Cum procedam ?

- putem sa operam in Revisal incetarea CIM ? si daca operam si ulterior aduce concediu medical de prelungire, care ar fi consecintele ?

- sau care ar fi consecintele daca nu operam incetarea in Revisal si salariatul nici nu mai aduce pana la finalul lunii, concediu medical de prelungire ?

- in situatia data este obligatoriu ca decizia de desfacere CIM astel intrerupta, sa fie aplicata imediat dupa terminarea concediului medical, sau si la o data ulterioara ?

Cu multumiri anticipate.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:17, 5 Februarie 2016
Cum se poate renunta la personalul care deserveste o asociatie de proprietari care are CIM si program de 8 ore pe motivul ca se doreste angajarea unei firme pentru curatenie .
Prin desfiintarea posturilor respective.

Pasii privind concedierea individuala:
- hotarare AG sau Comitet Executiv privind desfiintarea postului
- comunicare si emiterea instiintarii de preaviz salariatului in cauza
- la terminarea preavizului , emiterea si comunicarea deciziei de concediere
Buna ziua.

Revenim la problema mai sus ridicata de noi.

Salariatul a depus o noua prelungire a concediului medical pana la data de 31.01.2016 inclusiv. Astfel ar mai fi avut de efectuat o zi din preaviz, adica 01.02.2016, urmand ca noi sa ii operam incetarea in revisal la 02.02.2016. Dar tot la aceasi data 02.02.2016 ne-a comunicat ca mai are concediu medical si ca n-il va transmite, situatie in care noi nu am mai procedat la operarea incetarii in revisal.

In cursul zilei de astazi 05.02.2016 am luat legatura cu salariatul pentru a-l intreba cand ne va transmite prelungirea concediului medical, iar acesta ne-a afirmat ca nu mai are si nici nu va mai avea concediu medical.



Cum ar trebuii sa procedam in situatia data ?

- putem sa ii operam incetarea in revisal astazi 05.02.2016, dar cu efecte de la 02.02.2016 ?, sau putem sa ii operam incetarea cu efecte de la 05.02.2016 ?

- in situatia in care operam incetarea, si salariatul ne va transmite ulterior o noua prelungire a concediului medical, ce se va intampla ?

- sau care ar fi procedura corecta pe care ar trebuii sa o urmam ?

Cu multumiri anticipate.
II operati incetarea c.i.m. cu data de 05.02.2016.

- in situatia in care operam incetarea, si salariatul ne va transmite ulterior o noua prelungire a concediului medical, ce se va intampla ?


Se opereaza anularea incetarii c.i.m., urmand a se inceta raportul de munca in ziua urmatoare celei in care nu mai beneficiaza de concediu medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintarea unui post intr-o firma gabitza79 gabitza79 In cazul desfiintarii unui post intr-o firma care sunt pasii care trebuie urmati? Se face o notificare catre persoana a carui post se desfiinteaza ,prin care ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala Andrei Gica Andrei Gica Care este procedura de desfacere a contractului prin concediere individuala?Angajatorul are obligatia sa acorde angajatului o suma compensatorie? Daca da, ce ... (vezi toată discuția)
Inregistrare concediere Egnar Egnar Buna ziua am o intreprindere individuala cu doua puncte de lucru.Doresc ca unul din punctele de lucru sa il inchid iar pe vanzatoare sa o concediez .Spuneti-mi ... (vezi toată discuția)