avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Mai avem judecatori cinstiti?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Mai avem judecatori cinstiti?

Daca la un proces am castigat fondul,iar partea adversa care este o unitate de stat nu s-a aratat interesata cam deloc de proces,insa face recurs,la 3 termene vine in instanta cu o hartie din 1981 nestampilata si fara semnatura pe care judecatoarele din proces o resping pe motiv ca e o bataie de joc,dar la ultimul termen al saptelea parca in recurs o admit ca proba si anuleaza prima hotarare de la fond.
Facem revizuire recurs aducem probe noi zdrobitoare,insa nu sunt acceptate,iar dupa 4 termene de revizuire resping cererea ca nefondata.
Intrebarea e daca ma mai pot adresa in alta parte la CSM, sau undeva numai nu la botosani, astept raspunsuri multumesc.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:01, 25 Ianuarie 2016
Inscriere in fals nici vorba, in ce fel s-ar proba elementele constitutive ale infractiunii de fals?Inscriere in fals fata de cine? Singura solutie cel putin teoretica ar fi contestatia in anulare conf.art.503-508 NCPC, bineinteles, daca, sunt indeplinite conditiile legale ptr.o astfel de cerere.
Daca a considerat ca acele inscrisuri asa cum a facut precizarea , nu au fost stampilate si sa poarte semnaturi, de la cine emana , sa-si fi asumat aceste inscrisuri partea adversa,in continuarea judecarii recursului ,ca a fost consemnat ceva nereal, in acestea,trebuaiu contestate in vreun mod de aceea am mers pe procedura falsului.. In orice caz partea adversa era obligata sa le certifice conf. cu originalul.user -ul stie mai bine ce inscrisuri a primit de la partea adversa in recurs .
Am avut 2 avocati atat eu cat si partea care mi-a vandut apartamentul,subiectul este descris pe larg in alte 2 intrebari puse de mine.
Da, acum am citit cele doua postari in care povestiti patania, din care se desprind cel putin doua aspecte:
1) v-ati asumat un risc cand ati cumparat un imobil cu situatie juridica incerta (aproape ca ati arvunit un drept litigios mai degraba, decat un imobil)
2) a fost un concurs de titluri de proprietare intre doua acte sub semnataura privata (respectiv antecontractul dvs. si hartia invocata de Locativa, care se pare ca a prevalat datorita datei anterioare)
3) trebuie vazuta motivarea ultimei instante, fara de care nu ne putem da cu parerea.

Oricum, revenind la discutia din acest topic, pe langa faptul ca solutia ultimei instante poate fi corecta (caz in care va puteti indrepta pentru evictiune, doar impotriva vanzatorului - treaba lui ce a facut cu banii), dpmdv nu aveti ce cauta nici la CSM, nici la inspectia judiciara, poate doar sa exercitati o cale extraordinara de atac (dar dupa cum incep sa se limpezeasca apele, nu cred ca este cazul nici pentru asa ceva).
Un lucru este clar in toata povestea asta, ati riscat atunci cand ati cumparat un imobil cu situatie juridica incerta, cu speranta ca in instanta vi se va da castig de cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cai extraordinare- revizuirea peraspera peraspera Cateva lamuriri, va rog: \"dispozitii potrivnice\"= nulitati? Exemple concrete? 322.2-\"nu s-a pronuntat asupra unor lucruri care s-au cerut\"-se poate ... (vezi toată discuția)
Cum atac o decizie a curþii de apel? romeoiasi romeoiasi M-am judecat pe fond cat si pe Apel - recurs . Am contestat o decizie a unei institutii pentru anulare instanta de fond a respins actiunea. Am facut recurs ... (vezi toată discuția)
Pot sã solicit casarea cu trimitere spre rejudecare? manuelaturcu manuelaturcu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema. Am avut un proces de anulare a unui act administrativ si actiunea a fost respinsa de catre tribunal. Intre ... (vezi toată discuția)