Am inchiriat in 2013, pe 2 ani, un apartament de 3 camere unei asociatii RPREZENTATA DE PRESEDINTELE SAU..Dupa 14 luni de plata a chiriei si utilitatilor, chiriasul nu a mai platit nimic, dar nici nu a fost prezent in locuinta ocupata de mobilele sale...ANAF mi-a perceput impozitele in continuare si, pentru rezilierea contractului inainte de expirare, mi-a cerut, conform Legii locuintei, sa aduc fie un act aditional la contract (semnat deci si de chiriasul absent din locuinta), fie o sentinta judecatoreasca....La expirarea (naturala!) a contractului, chiriasul a aparut si si-a...recuperat obiectele din apartament, promitand sa plateasca restantele (depasind 30.000lei). Am evitat sa-i blochez accesul si fapta intrucat ignor prevederile legale in aceasta situatie... DAR FOSTUL CHIRIAS NU A PLATIT NIMIC DE PESTE 6 LUNI de la plecarea lui...Prin cunostinte comune am aflat ca persoana care era presedintele asociatiei (locuind in provincie) a demisionat, ca asociatia nu ar mai exista, ca ea si presedintele ei au si multi alti creditori, desi ambii ar fi insolvabili!!
Culmea este ca o plangere penala a mea contra acestei persoane (art.144 CP - INSELACIUNEA) a fost respinsa nefiind chipurile,.... cazul! !
1.CE SE MAI POATE FACE IN PREZENT, DEBITUL FIIND CONSIDERABIL?
2.Ce articol din Codul civil are in vedere o asemenea fapta?
3.De cand decurge termenul de prescriere (3 ani?)?
4.Ce poate face un executor judecatoresc daca asociatia si reprezentantul ei sunt insolvabili?
5.Ce se mai poate face prin instante si cat ar dura?
Multumesc pentru un raspuns cat mai pertinent, clar si detaliat
Puteti face un capat de cerere accesoriu la cererea principala. Insa, daca aveti inscris sub semnatura privata inregistrat la ANAF sau in forma autentica, puteti sa va adresati direct unui executor judecatoresc pentru plata chiriei.
M-am adresat executorului - avand contractul inregistrat la ANAF - dar degeaba acest CONTRACT are forta "executorie" caci tot mai trebuie o incuviintare a executarii data de o instanta !! Asta genereaza costuri suplimentare de timp, nervi si bani!...Dar eu intrebasem daca pot recupera macar costurile utilitatilor si, eventual, impozitele platite la ANF in absenta unei decizii de instanta? Executorul nu poate face nimic daca nu exista incuviintarea data de instanta in prealabil..Iar daca debitorul este insolvabil cheltuielile cu executorul si avocatii se dauga pagubei deja existente!!! Un bun gospodar pune intotdeauna in balanta ceea ce castiga si ceea ce cheltuieste...Raportul acestor marimi se cheama EFICIENTA iar diferenta lor se cheama PROFIT sau PIERDERE...
Chirias rau platnic
nicudrag
Am inchiriat un apartament unei asociatii care nu mi-a platit chiria timp de 10 luni si nici nu a acceptat sa reziliem contractul prin act aditional inainte de ... (vezi toată discuția)