avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Citirea apometrelor si contoarelor de caldura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Citirea apometrelor si contoarelor de caldura

Buna ziua
Am si eu o dilema. De cate ori pe luna are voie administratorul sa intre la mine in casa sa citeasca apometrele si contoarele de caldura? Pentru ca la blocul unde locuiesc eu, acest lucru se face de 2 ori pe luna. Este foarte adevarat ca se pune un afis pe usa liftului, dar orele nu sunt respectate, iar administratorul cand suna la usa uita sa mai ia degetul de pe sonerie. Si daca nu raspunzi mai si bate in usa, asa, ca sa-si anunte prezenta. L-am intrebat de ce vine de 2 ori si mi-a zis ca asa platesc ei facturile si ca asa trebuie. Fara alte explicatii. Ei, eu la "asa trebuie" reactionez urat. M-am tot abtinut, dar mi se pare prea mult. Am citit ca Ordinul 323/2010 ANRSC, la punctul 26 specifica faptul ca repartitoarele pot fi citite si de catre proprietar. Asa ca, a 2-a mea intrebare este: Pot sa-l primesc pe acest administrator, care este si casier, doar o data la 3 luni in casa pentru citirea contoarelor si apometrelor, asa cum mi se pare mie corect si firesc? Care este baza legala pentru acest demers, ca sa nu fie discutii ulterioare si sa pot si eu sa stau in casa nestresata. Pentru ca am senzatia ca sunt urmarita, fiindca nu trec nici 15 minute de cand vin acasa si imi si suna la usa. Perioada aceea e un stres pentru mine. Dar vreau sa rezolv problema in temei legal, nu cu certuri si judecata. Multumesc pentru ajutor.#-o
Si-am incalecat pe-o sa si v-am spus povestea asa !!! Care e legatura dintre A.P. si comunicarea indexului en. electrica aferent consum apartament ? Ce cheie i-a dat vecinului,poate cheia muzicala ca indecsii se pot citi la contoarele de en electrica montate pe palierele din holuri. !!!
multumesc de idee... voi incerca sa propun administratorului treaba asta, poate cadem la vreo invoiala...
@conjoint
Coboara din sa prietene si mai mergi si pe la alte blocuri. Contorul electric la apartamentul meu este montat deasupra usii, in interior. Irelevant pentru topic.
Pana la a incredinta cheia casei unui vecin, s-au prezentat si alte solutii. Lipsa de comunicare si ambitiile au generat atmosfera ce face subiectul topicului.

@ mi400ki
La blocul in care locuiesc, pe peretele exterior al scarii C, a fost montata o cutie de corespondenta, tip cutie postala. In aceasta cutie sunt depuse reclamatiile, sugestiile, cererile cat si biletele (apartament, data, nr.persoane, INDECSII CITITI - sub semnatura, intre 1-5 ale lunii ) pentru consumurile de AR, AC si agent termic. PROBLEMA REZOLVATA in mod civilizat. Persoanelor care nu depun biletul cu consumuri, li se pun din oficiu o medie a consumurilor anterioare (asa s-a votat si cuprins in statutul asociatiei )
Puteti apela si la fotografii, asa cum v-a fost sugerat .
Totusi, la interval de 4 luni, se face o citire ( tip regulalizare )de catre o comisie votata de Adunarea Generala. Citirea se face la o data si ora anuntate ( intre orele17-20 ), cu 6 zile inainte si dureaza tot 6 zile.
" unde dragoste nu e, nimic nu e ! "

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cati litri de apa are voie sa puna asociatia de proprietari in plus fata de consumul real al unui apartament alimacri49 alimacri49 Buna ziua, Asociatia noastra de proprietari pune lunar in plus fata de consumul real al unui ap. cate 500 l de apa/persoana si nu pe ap. Pt.luna dec. a pus ... (vezi toată discuția)
Are dreptul asociatia de locatari sa ma taxeze pt un consum foarte mare de apa si sa nu regularizeze din urma atunci cand aduc citirea?! Andralore Andralore Buna ziua. Are dreptul asociatia de locatari (inca nu e asociatie de proprietari cf noii legi) sa refuze sa regularizeze consumul foarte mare taxat pe lunile ... (vezi toată discuția)
(ne)plata pierderi apa rece silviu1975 silviu1975 Buna ziua, in cadrul Asociatiei noastre s-a hotarat ca pierderile de AR sa fie platite de catre toti proprietarii, functie de consumul fiecarui apartament. ... (vezi toată discuția)