mirceaionescu a scris:
buna ziua
sunt curios ce se intampla cu firmele pe care le cumpara acesti indivizi de pe net.
in cazul in care firma este introdusa in insolventa, nu se aplica prevederile art 138 din legea 85/2006 ? adica : "La cererea administratorului judiciar sau a lichidatorului, judecătorul-sindic poate dispune ca o parte a pasivului debitorului, persoană juridică, ajuns în stare de insolvenţă, să fie suportată de membrii organelor de supraveghere din cadrul societăţii sau de conducere, precum şi de orice altă persoană care a cauzat starea de insolvenţă a debitorului"
ce ii impiedica sa nu declare firma insolventa si sa dea vina pe vechiul administrator si pe vechii asociati ca sa scape usor, si cu banii luati ?
sau, care este procedura pe care o aplica ei ?
Pai odata cu schimbarea administratorului firma incepe sa faca profit pe hartie si intra in relatie cu alte firme , dupa care iar se schimba administratorul sau (si proprietarul ) si este schimbat sediul societatii , pana cand nu se mai stie cine si cum a intrat firma in faliment .
Daca nu are bilete la ordin avalizate , la datorii de 100 000 de lei se ia cel mult 15% din suma , iar cel care preia firma se obliga sa plateasca toate datoriile firmei , de cele mai multe ori cumparatorul fiind o persoana juridica iar proprietarul sau ( si ) administratorul , un boschetar din alta tara .
E mult mai usor daca firma nu are datorii la banci si are numai la bugetul de stat si (sau ) contributiile sociale .
Daca sunt datorii catre bugetele locale nu este problema .
De obicei persoana care tine evidenta contabila este din alta localitate sau (si ) alt judet , si treaba merge ca pe roate .
In cazul in care ai credite la banca si banca ti-a crescut dobanda in mod nejustificat , atunci scapi de raspundere deoarece firma a intrat in faliment din cauza bancii .
Daca ai datorii la banca si banca e gata sa te execute , poti sa-ti bagi casa ca si capital social la o firma care emite actiuni la purtător , si conform normelor legale , actiunea la purtator este in proprietatea celui care o detine la momentul respectiv, adica a celui care o are in mana sau in buzunar.
Schimbarea proprietatii se poate face foarte simplu, fara a fi certificata de vreo autoritate, cum ar fi bursa de valori sau vreun notar, daca compania nu este listata la bursa , ci direct prin trecerea actiunii din mana-n-mana , ceea ce face aproape imposibil de aflat proprietarul real al unor actiuni la purtator.
Inconvenientul este ca impozitele pe proprietate sunt mai mari in cazul persoanelor juridice . dar creditorii nu pot sa ceara proprire pe mai mult de 50% din veniturile salariale .
Solutii exista , dar ele trebuie aplicate .