avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... art.46 ( 3 )din H.G. nr. 1588/2007
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

art.46 ( 3 )din H.G. nr. 1588/2007

Doresc un raspuns la urmatoarea intrebare :
Ce a vrut / dorit sa spuna legiuitorul cand a dat definitia la cota parte indiviza si anume : " ... si spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta din condominiu " la ce spatiu / spatii face referire in aceasta definitie ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: asproprac , utilizator 15:13, 26 Martie 2024
Revin pe acest caz intrucat nu ma inteleg cu cei din asociatie , respectiv comitetul executiv , eu ii rog sa ia in consideratie ca aceste boxe proprietate individuala sa fie luate in calcul la cota parte indiviza ,ei nu ca acest lucru nu s a luat in calcul in actul de constituire atunci cand s a facut trecerea de la asociatia de locatari in cea de proprietari in anul 2001.
Adica atunci s a luat in calcul doar suprafata apartamentului , de ce doresc acest lucru ? pentru faptul ca au crescut platile la CPI adica si va dau un exemplu :
- au crescut salariile asa de mult incat eu cu un apartament de 3 camere sa platesc pentru fond salarii suma de 63 lei , adica pe asociatie acest fond in luna Martie a fost de 9600 lei !
Dansii imi spun ca nu au ce sa faca pentru ca asa au preluat asociatia , eu le am facut o propunere dar nu vor sa tin seama de ea , de ce pentru ca majoritatea au boxe si atunci ar plati mai mult la CPI .
Rugamintea mea ar fi ce pot sa fac pentru a intra in normalitate .
Va multumesc pentru intelegere
Discutati in adunarea generala si hotarati sa se recalculeze CPI in functie de suprafetele utile reale si actuale. Nu are legatura cu actele de constituire ale asociatiei de acum 10-15 ani. Modificari pot apare oricand. De exemplu acum doi ani, un proprietar de apartament a modificat apartamentul cu proiect, avize, aprobari... si a rezultat un apartament cu SU mai mare sau mai mica cu 2 metri patrati. Sigur ca se vor recalcula toate CPI si se vor repartiza altfel cheltuielile.

Daca nu va lamuriti in cadrul asociatiei, aplelati la serviciul asociatii de proprietari din primarie sa-l convinga pe presedintele dumneavoastra.
Multumesc Domnule Adriantot
Nu am rezolvat nimic nici cu Primaria , raspunsul este ca daca nu sunt multumit de raspuns , sa apelez la justitie .
Pai am consemnat aici pe forum ca sunt in litigiu cu cei din asociatie pentru ca nu vor sa mi prezinte unele documente , i am dat in judecata , s a dat sentinta si astept hotararea , adica am avut castig de cauza .
Au pus si ei avocat care le au luat o gramada de bani care nu stiu de unde a platit pentru ca ii intreb sa mi spuna de unde au luat banii si nu vor si acum ce sa fac , am sa urmez sfaturile celor de la Primarie si ale lor pentru ca si ei imi recomanda aceleasi lucru , ce ma face sa cred este faptul ca sunt in " combinatie "
La onorariul avocatului se mai pune si cheltuieli de judecata adica trebuie sa mi restituie niste bani , dar ce sa facem , unde nu i cap vai de picioare sau mai bine zis nu platesc din buzunarul lor !
In ceia ce priveste adunarea generala aceasta a avut loc in ianuarie , sau cam grabit , dar acolo nu m au lasat sa vorbesc pentru ca si au pus " vuvuzelele " in actiune si nu am mai putut vorbi , i am lasat si am plecat .
Acelasi lucru le am spus si eu ca nu are legatura cu actul de constituire care a avut loc in anul 2001 si atunci nu era aceasta lege 230/2007 , dupa cate imi amintesc era legea 400 .
Le am spus ca daca nu vor sa i a masurile corespunzatoare , are sa i coste mai mult pentru ca am sa solicit din urma .
Acum ma ameninta ca ma vor da in judecata ca ii sicanez ! ce sa facem , mergem inainte , au oamenii banii pe mana si fac ce vor iar cei care ii lasa , sa suporte consecintele .
Sa va spun una si mai tare : pentru ca in acea adunare a anuntat ca a fost cheltuita o suma de bani pe reparatii ( in jur de 25000 ) dar nu au spus pe ce sau dus acesti bani , le am facut o petitie sa mi prezinte situatia pe ce sau cheltuit acesti bani si raspuns : " aveti posibilitatea sa efectuati pe cheltuiala dvs.o expertiza contabila pentru perioada pe care o criticati "
Ce se poate intelege de aici si Domnule Adriantot , ce merita acesti indivizi ?
Multumesc pentru atentie
www.avocatnet.ro/forum/discu... ...
""""Exceptii pot fi acolo unde din constructie au fost prevazute boxe, sunt intabulate, trecute in actele de proprietate...""""
Oare in acest caz o proprietarul unei boxe distincte, care este achizitionata cu CVC si care are cadastru si intabulare, poate vota la AG cu un nr de voturi egal cu numarul de boxe + apartament/apartamente?
Ultima modificare: Marți, 26 Martie 2024
asproprac, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Boxele pot fi considerate parte comuna ? eugarizan eugarizan Buna ziua Pentru ca in bloc a inceput reabilitarea si prima lucrare se executa este subsolul unde unii proprietari au boxe cumparate odata cand au ... (vezi toată discuția)
Cota % - calcul Almaris Almaris Conform legii, cota % se calculeaza insumand suprafetele utile ale apartamentelor sau spatiilor cu alta destinatie. Ce se intelege prin spatiu cu alta ... (vezi toată discuția)
Cota parte indiviza - spatii in afara apartamentului adyboss adyboss Buna ziua, Asociatie, avem nevoie de consultanta cu privire la calcularea cotei parte indiviza. Am contactat cativa avocati insa s-au ferit sa ne dea un ... (vezi toată discuția)