avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reclamatie ITM lasata cu amenintari
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reclamatie ITM lasata cu amenintari

Hei!!! In primul rand trebuie sa apreziez utilitatea acestui gen de forum. Chiar ma gandeam unde si incotro sa ma indrept.
Situatia sta asa: am depus o sesizare prin email catre itm vis-a-vis de locul de munca al prietenei mele unde nu se respecta contractul de munca. Nu am primit niciun raspuns eu de la ei, in schimb prietena mea a fost chemata in birou de seful acelei firme in care a fost instiintata ca s-a primit reclamatia de la cineva din partea ei si au inceput amenintarile...

Ce vreau eu sa stiu, este daca acel mail in care m-am semnat nu ar fi trebuit sa ramana confidential? mai ales ca am specificat acest lucru in mailul cu sesizarea.

Exista vreo lege care reglementeaza acest lucru?

2. ce pot face in cazul in care ii vor fi puse piedici in gasirea altui job (au amenintat-o ca ii vor da referinte proaste).

Mersi
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 11:18, 1 Octombrie 2009
~ Conținut șters la cerere ~
Nu cred ca cei de la ITM au facut asa ceva, mai pot exista si alte persoane din anturajul celei care a facut sesizare ;) ... Daca se dovedeste ca inspectorii ITM sunt cei care au facut asa ceva, atunci se poate actiona in instanta si se pot cere daune.
Eu sunt absolut convinsa ca inspectorii ITM au informat angajatorul cu privire la persoana care a facut plangerea.
Am trecut prin asa ceva. Inspectorii au venit la mine si mi-au aratat sesizarea facuta de un salariat al societatii din prima fara sa cer eu acest lucru. Au intrat, au dat buna ziua si mi-a pus pe birou sesizarea sa o citesc. Nu am nici un dubiu cu privire la practia inspectorilor.
Si nu sunt singurii care procedeaza in acest fel. Si daca nu-ti zic numele persoanei direct, ti-l zic indirect.....solicitand la control numai actele cel privest pe acel salariat.
Daca aveti certitudinea ca inspectorii ITM au facut acest lucru, atunci ii puteti reclama.
Dar daca angajatorul incalca drepturile salariatilor, nu vad de ce ar trebui retrasa sesizarea.Eu as mai face inca una si inca una...pana s-ar rezolva problema.Acum......bine ar fi ca aceste sesizari sa le faca persoana in cauza!Este cel mai sanatos!

Succes!

Alte discuții în legătură

Plangere itm dantintesan dantintesan Buna ziua. Daca un angajat face plangere la ITM, in urma primirii instiintarii de desfiintare a postului, angajatorul poate avea acces la acea plangere? (vezi toată discuția)
Sesizarile la itm sunt confidentiale? lavynya_125 lavynya_125 Buna ziua! Am avut o problema cu cei de la firma la care lucrez,acum o luna, am amenintat cu itm_ul ,iar atunci mi s-a spus ca o sa se rezolve la ... (vezi toată discuția)
Discutii juritice camimohamed camimohamed lucrez de trei luni intr-o firma de constructii,in care dupa prima saptamana mi-i s-au cerut actele necesare pt.angajare,iar cand am cerut o adeverinta ... (vezi toată discuția)