avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie + salariu
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie + salariu

Buna ziua. Am depus dosarul de pensionare la limita de varsta, dar nu am incetat inca activitatea. Decizia de pensionare va veni peste aproximativ 2-3 luni, timp in care eu imi voi indeplini in continuare atributiile de serviciu. Pot beneficia si de salariu si de pensie in aceste 2-3 luni de zile pana la sosirea deciziei de pensionare? Pot lucra in continuare si sa cumulez pensia cu salariul? Daca da, va rog sa-mi spuneti care este actul normativ si ce pasi trebuiesc urmati? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:27, 15 Februarie 2016
jenicaprod a scris:

... Mentionez ca este vorba de o institutie publica, iar statutul meu este de personal contractual. Aici va rog dati-mi un raspuns despre perioada de la incheierea CIM si pana imi va sosi decizia. Va multumesc si promit ca este ultimul comentariu pe aceasta tema, indiferent daca primesc sau nu un raspuns concret.

In cazul dvs, este vorba despre o incetare de drept a raportului de munca la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare., conform art.56 alin.1 lit.c C.mun.
Situatie in care incepand cu data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare, dvs nu mai sunteti salariatul institutiei respective.

Fiind vorba despre sectorul bugetar, atunci incadrarea salariatilor, dupa o astfel de incetare a c.i.m., la institutiile si autoritatile publice si la alte unitati bugetare se face numai prin concurs sau examen, dupa caz. (a se vedea art.30 alin.1 C.mun. si HG 286/2011 , respectiv HG 611/2008).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre c.i.m blue191 blue191 Salariatul a primit decizia de pensie la limita de varsta.Poate sa lucreze cu acelasi contract?Cu ce data se incheie un nou C.I.M? (vezi toată discuția)
Contract individual de munca jenicaprod jenicaprod Actualul contract individual de munca, poate cumva sa “curga” in continuare, astfel incat el sa fie valabil si dupa pensionare? Daca da, care este temeiul ... (vezi toată discuția)
Incetare cim - primire decizie pensionare anymaryh anymaryh Hristos a inviat! Am urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati : un salariat (61ani) care a primit decizia de pensionare. Decizia are data de 16 martie ... (vezi toată discuția)