jenicaprod a scris:
... Mentionez ca este vorba de o institutie publica, iar statutul meu este de personal contractual. Aici va rog dati-mi un raspuns despre perioada de la incheierea CIM si pana imi va sosi decizia. Va multumesc si promit ca este ultimul comentariu pe aceasta tema, indiferent daca primesc sau nu un raspuns concret.
In cazul dvs, este vorba despre o incetare de drept a raportului de munca la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare., conform art.56 alin.1 lit.c C.mun.
Situatie in care incepand cu data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare, dvs nu mai sunteti salariatul institutiei respective.
Fiind vorba despre sectorul bugetar, atunci incadrarea salariatilor, dupa o astfel de incetare a c.i.m., la institutiile si autoritatile publice si la alte unitati bugetare se face
numai prin concurs sau examen, dupa caz. (a se vedea art.30 alin.1 C.mun. si HG 286/2011 , respectiv HG 611/2008).