avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... OPC actiune ilegala in favoarea consumatorului
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

OPC actiune ilegala in favoarea consumatorului

Buna ziua,

Avem un client care a comandat o rochie mireasa, termenul de livrare era de 5 saptamani. In saptamana a 4-a i s-a comunicat data exacta de venire pentru a i se oferi personal produsul la sediul nostru dar la o data ce depasesc 5 saptamani si anume in saptamana a 7-a, de exemplu in 28 Iunie (saptamana a 7-a), clienta a fost deacord si nu a anulat comanda, ea spunea "mentin comanda". Dupa ce clienta primeste pozele de la rochie in saptamana a 5-a , clienta ne scrie ca vrea sa isi recupereze banii ca nu ii place cum a iesit o dantela. In saptamana a 6-a Clienta merge la OPC si face plangere ca rochia nu i-a venit in 5 saptamani desi i-a fost comunicata noua data de livrare si ca rochia o poate ridica in prima zi din saptamana a 7-a.

Comisarii OPC ne-au facut proces verbal si ne-au obligat sa ii dam clientei avansul de 50% in termend e 30 de zile.

Stimata doamna/domn, ce considerati ca trebuie facut?

Cu stima,
Dan
Cel mai recent răspuns: ContSters87581 , utilizator 15:50, 3 August 2009
sa schimbati dantela a.i. sa fie pe placul clientei....:)

in alta ordine de idei... in cazul in care termenul de 5 sapt era in scris iar ce de 7 telefonic....nu mai e nimic de facut.
in alta situatie se poate contesta procesul verbal
Avem emailul trimis catre clienta , emailul nostru continea noul termen de livrare si la care clienta dupa aceea ne-a raspuns si si-a dat acordul pentru mentinerea comenzii. deci totul este inregistrat pe email, SCRIS
dar a avut nunta in 4 iulie
Singura optiune este in acest moment sa contestati p.v. incheiat de OPC.
Insa va sfatuiesc sa administrati si alte probe pentru dovedirea situatiei de fapt (martori de exemplu, care sa nu fie angajatii dvs.) pentru ca un simplu e-mail nu cred ca va convinge instanta de nevinovatia dvs.
pe ce baza sa contest atunci acel proces verbal de la opc?

Alte discuții în legătură

Croitoreasa magazinului mi-a modificat gresit rochia de mireasa. cum pot obtine returnarea avansului sau schimbarea rochiei? Mihaela-Moldovan Mihaela-Moldovan Am platit un avans de 25% pt o rochie de mireasa disponibila in magazinul din Buc al unui producator spaniol. Rochia era cu 2 masuri mai mare, astfel ca mi-au ... (vezi toată discuția)
Termenul de garantie la electrocasnice (de inlocuire a produsului defect) sibip81 sibip81 Buna ziua, In 10 septembrie 2013 am comandat online o combina frigorifica. Desi termenul de livrare era de maxim 10 zile eu am primit combina in data de 2 ... (vezi toată discuția)
Recuperare avans croitorie rochii ZaineaCristi ZaineaCristi Buna ziua, Va povestesc situatia mea pe scurt: Pe 28.02.2018 am incheiat un contract de vanzare cu o firma de croitorie rochii mirese si s-a achitat un ... (vezi toată discuția)