avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident usor, victima pleaca refuzand transportul la ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident usor, victima pleaca refuzand transportul la spital

Buna ziua,

In aceasta dimineata, efetuand o manevra de mers inapoi in parcare am lovit usor o persoana, in zona gambei. Aceasta nu parea sa aiba nimic, mai mult a inceput sa faca scandal si sa loveasca masina cu picioarele. Am rugat-o sa se linisteasca, am intrebat-o daca a patit ceva si i-am propus sa o transport la spital. A refuzat, s facut poza la masina, m-a amenintat ca daca pierde sarcina (sustine ca are 8 sapt) o sa am probleme si a plecat.
Trebuie sa declar accidentul undeva? Multumesc
Da, tot ce v-a spus Cyan trebuie sa faceti.

Declararea accidentului este foarte importanta pentru a avea probleme penale care e posibil sa nu le mai puteti rezolva ulterior.
Cel mai bine ar fii daca stati in zona si cunoasteti persoana sau daca ati facut schimb de numere de tel sa va intelegeti amiabil. La politie este mai greu si in cazul in care ajungeti veti primi o suspendare a permisului pe un timp nelimitat gen 2-3 ani cu posibilitate de a circula cu dovada care trebuie reinoita la fiecare 30 de zile. important este ca victima sa nu mearga la politie si ati scapat bazma curata. Atentie sa nu va speriati si sa fiti gata sa platiti victimei sume mari de bani. Eu am avut un caz mai grav ca dmn si se pare ca victima cauta doar banuti pe care nu ia primit si neavand 21 de zile de spitalizare nu a putut face nimic si ma tinut 3 ani fara sa depuna nici un act la politie. Mult succes.
NEAPARAT mergeti la politie. Va spun din experienta. Am avut un incident cu un copil care a fugit de langa parinti si s-a aruncat pur si simplu in masina. S-a lovit de aripa si a cazut. Conduceam incet si nu a patit nimic. Masina nu avea nicio urma, dar copilul de 3 ani se ranise la genunchi (de asfalt). Parintii au refuzat sa ne spuna numele sau sa mergem la politie si au intrat in casa. Intre timp se stransese lume, diverse persoane (romi) care tipau la mine si sareau la batate. M-am speriat si am plecat. Dupa vreo ora, m-am intors. Voiam totusi sa ii caut sa mergem la politie. Ce sa vezi, politia era deja acolo si facea masuratori cu tatal copilului. Fusesera la spital cu copilul si médicul, conform legii, a telefonat la politie. Am avut noroc ca politistul a inteles situatia, desi m-a certat pe buna dreptate. Putea sa ma acuze de parasitera locului accidentului. Tatal copilului afost corect si a recunoscut ca nu a vut grija de el. Am suflat in test, am dat declaratie. Nu mi-a luat carnetul pentru ca a considerat ca e vina parintilor, masina nu avea nimic si nici urme de franare nu erau. Dar, a trebuit sa ma rog de parinti sa dea si ei o declaratie ca nu solicita daune, ca sa se inchida dosarul. Pana s-a terminât totul (3 saptamani) a fost ingrozitor.
Nu trebuie platit nimic si nu trebuie data declaratie la notar, nu trebuie sa va temeti de dosar penal pt vatamare corporala pt ca nu poate primi mai mult de 90 de zile de ingrijiri medicale nici daca pierde sarcina. Grija dvs cea mai mare este fuga de la locul accidentului pt ca asa va fi interpretata situatia, ceea ce este infractiune si se lasa cu dosar penal si 2 ani de hartuire pe la parchet.
Erati intr-o zona rezidentiala unde viteza e limitata la 20km/h ,se considera ca orice s-ar intampla,la acea viteza se pot evita evenimentele asa ca vina apartine partilor implicate .
Teoretic pe carosabil autovehiculele au prioritate , dar in zona rezidentiala lucrurile sunt un pic diferite - pietonul nesimtit/neatent are .
Declarati si ani de zile de drumuri pot fi ,patit dar e aratat mai sus .

Alte discuții în legătură

Victima pe trecere de pietoni horatiu_b horatiu_b Buna ziua! In urma cu 3 zile am avut un accidentin urma caruia am lovit o fata cu un copil in brate. Sa va relatez cum s-a intamplat: ma apropiam de o trecere ... (vezi toată discuția)
"accident" usor, cu victima. DLsa DLsa In urma cu 10 zile am fost implicat intr-un incident rutier. Ma aflam in parcare asteptand sa se urce pasagerii, printre care si o fata. Respectiva nu stiu ... (vezi toată discuția)
Retinere permis conducere basu radu basu radu Buna ziua! In urma cu 2 luni de zile mi s-a retinut permisul de conducere , si as dori sa ma ajutati prin a-mi arata cum trebuie sa procedez, pentru a-l ... (vezi toată discuția)