avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1167 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pontaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pontaj

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema :
salariat care are prog de munca de L-V cate 8 h, si mai face si ore suplimentare. In zilele de sambata si duminica, cand lucreaza cate 8 h, se considera ore suplimentare ?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: anymaryh , utilizator 13:53, 5 Februarie 2016
Legea nu face distinctie in ceea ce priveste acordarea acestui spor in functie de repartizarea timpului de munca.
-in revisal cum il inregistrez, daca nu lucreaza in fiecare weekend, in luna ianuarie un salariat are de ex 4 zile (2 de sambata si 2 de duminica) ?

- cum evidentiez in revisal ca sunt doar 4 zile lucrate in weekend in luna ianuarie de ex? in alta luna pot fi 5 zile ...

- si trebuie sa-i intocmesc si act aditional la cim?
In REVISAL veti opera numai in situatia in care se acorda acel spor ... nu este obligatoriu sa faceti act aditional pentru fiecare luna, se face unul singur in care se mentioneaza acordarea sporului in cuantum de ....urmand ca in urma intocmirii statului de plata sa inregistrati valoarea sporului pentru luna in cauza.
- in fiecare luna salariatul lucreaza cateva zile de weekend, ca asa ii pica tura

- in actul aditional specific faptul ca se acorda un spor de 10 lei/zi, cand se lucreaza in zilele de repaus saptamanal

- in revisal completez in fiecare luna cu totalul sporului din luna? ex in ian are 4 zile, si trec in revisal 40 lei,,, si tot asa in fiecare luna, alta luna 5 zile...in revisal 50 lei spor ?

- dar daca nu-i mai fac act aditional, ca sa nu-l mai trec in revisal, si trecem doar in RI, ca sporul de weekend este de 10 lei/zi , si apoi in programul de salarizare


Este corect cum ati mentionat mai sus.

Alte discuții în legătură

Plata orelor de munca de weekend adrianabala adrianabala Am un contract de munca de 8h/zi , 40h pe saptamana. Programul de lucru este in ture de 7h/zi si un weekend cu 13h sambata si 11h duminica. Cum se platesc ... (vezi toată discuția)
Zile lucrate sambata sau duminica si neplatite scor.pio scor.pio Daca angajatorul (in cazul meu statul) nu plateste zilele lucrate in weekend (nu le platea nici inainte, cu atat mai putin acum cand ne mai taie si din ... (vezi toată discuția)
Program de lucru si plata ore suplimentare vatamatul vatamatul Un angajat lucreaza intro firma dupa urmatorul program: 5 zile cate 8 ore pe zi, sambata si duminica cate 12 ore, 5 zile cate 6 ore iar sambata si duminica ... (vezi toată discuția)