Dle Costii,
Orice proprietar are dreptul sa studieze actele asociatiei. Asta inseamna sa depuna o cerere, apoi sa vina dupa cateva zile sa i se prezinte documentele solicitate.
In cazul Dvs vad situatia asa:
Proprietarii care doresc cele mentionate de Dvs sa depuna o cerere si un PV de mandatare a unuia din ei ca si reprezentant al restului.
Dvs. Puneti la dispozitie reprezentantului actele. Daca doreste sa aiba copii, fie mergeti de manutza la un centru fie, mai simplu il lasati sa faca fotocopii cu telefonul de exemplu. Apoi il rugati sa semneze un PV in care mentionati ca a studiat documentele solicitate si ca a facut copii la ele. Eventual un opis cu ce documente a studiat/fotocopiat.
Este imposibil sa dati copii dupa liste pe 5 ani la 10 proprietari, cine plateste copierea?
Pai daca v-ati hotarat sa le dati copii ale documentelor nu va mai incurcati cu bonuri fiscale, trecerea la cheltuieli s.a.m.d. Mergeti cu actele originale la un copiator iar proprietarul sa achite direct acolo si nu are decat sa faca ce vrea cu bonul fiscal. Altfel o sa va pomeniti ca dupa ce-i dati copiile nu o sa vrea sa achite ceea ce-i treceti pe lista de plata...
Eu nu as da copii de pe aceste acte enumerate de dumneavoastra pentru ca este suficient sa aiba acces la ele asa cum prevede legea. La adunarea generala a putut sa participe, a putut vedea la afisier hotarile adunarii afisate imediat dupa adunare...Listele de plata pe 5 ani au fost afisate si a avut posibilitatea sa le vada, sa le conteste in maxim 10 zile de la fiecare afisare...
Eu am mai scris: numai cine stie, poate vorbi cat este simplu sau anevoios sa dai copii dupa documente si mai ales pe o perioada de 5 ani!
Cine nu stie, discuta discutii ca sa se afle in treaba. In aceasta perioada se pot schimba multe, incepand de la femeia de servici la presedinte, com. de cenzori, chiar proprietari - si, iata se mai schimba si Codul fiscal...
Asa cum s-a mai spus, intreb si eu ce a facut acest proprietar care solicita aceste copii timp de 5 ani? Poti sa contesti fiecare lista de plata, poti face reclamatii "la obiect", dar chiar nu este normal sa faci dosare de copii pentru o asa de mare perioada.