Buna seara.As vrea un raspuns bun cat mai repede daca se poate deoarece stau stresat din aceasta cauza...
Pe data de 20 August 2015 am cumparat impreuna cu un prieten un telefon de la o persoana din acelasi oras cu mine nestiind ca este furat, fara cutie.
Pe data de 6 septembrie 2015 am vandut telefonul unei alte persoane.Ieri 29.01.2016 am fost sunat de catre persoana la care i-am vandut telefonul ca sa ma anunte cum ca acel telefon era furat si ca a fost la politia a predat telefonul.Mi-a spus ca a vorbit cu avocatul lui si ca daca nu ma inteleg cu el sa ii dau suma de 2400 lei vrea sa imi faca plangere si sa inainteze un proces impotriva mea.Eu i-am spus clar ca nu am stiut ca telefonul este furat si i-am spus si numele persoanei de la care l-am cumparat.Va rog sa imi spuneti ce ar trebuii sa fac.Nu am de unde sa ii platesc lui aceasta suma. Nu am stiut ca acel telefon era furat.Am sunat persoana de la care am cumparat eu telefonul care mi-a spus acum ca a fost chemat in urma cu o luna sa dea declaratie despre acest caz si stie despre ce este vorba.i-am spus si lui ca cel care a cumparat telefonul de la mine imi cere bani iar eu la randul meu i-am cerut celui de la care am cumparat telefonul aceste spunand ca pot sa ii fac plangere nu il intereseaza.
Eu zic că e posibil să fie înţeleşi, dar asta e mai puţin important !
Cum, după 6 luni, a spus că telefonul e furat ? Asta chiar că-i tare ! Ăsta are nevoie de bani, e clar, şi nu ştia cum să-i obţină.
Apropo, cum dovedeşte că l-a cumpărat de la dvs., aţi făcut vreun act, ceva ?
Cereţi detalii celui care vă ameninţă - cum s-a întâmplat, l-a căutat Poliţia, posibil prin Interpol, spunând că acest telefon a fost furat ?
Încă nu faceţi plângere contra celui de la care l-aţi cuimpărat, poate nu e real ce spune celălalt, că Poliţia i-a spus că e furat ! Dacă era aşa, Poliţia vă căuta deja !
Doar dacă-l descoaseţi pe acel aşa-zis cumpărător de acum ... 6 luni şi-l forţaţi să spună tot adevărul, abia atunci sunteţi sigur că e totul real.
Dar dacă el a cerut din prima bani ca şi despăgubire, e clar, o "ţeapă" clasică !
Şi a încercat să vă sperie cu o plângere penală.
A avut timp omul s-o coacă timp de 6 luni !
Chiar acum 10 minute am fost sunat de catre cel caruia i-am vandut telefonul sa ma intrebe daca m-am razgandit.si i-am spus ca nu.iar el a zis ok atunci o sa te dau in judecata.i-am spus ca am intrebat mai multi avocati care mi-au spus ca nu am de ce sa ii platesc eu aceasta despagubire iar el a spus ca la randul lui a intrebat 5 avocati care au spus ca o sa castige impotriva mea.
Va rog mult as vrea sa stiu daca acest baietas poate castiga in instanta impotriva mea cu aceste lucruri.el e 100% sigur ca o sa castige impotriva mea si ca trebuie sa ii dau banii inapoi.