avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrebare succesiune curatela
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrebare succesiune curatela

Buna ziua,

Am o situatie mai delicata in familie si m-am gandit sa va cer ajutorul. Situatia e urmatoarea: mama mea a castigat in instanta curatela pentru matusa ei (sora tatalui ei), care sufera de Alzheimer (nu are putere de consimtamant). Acum tatal ei o ameninta ca, in momentul in care va muri matusa, el va face succesiune si bunurile ei (printre care se numara si o casa, cel mai important lucru in acest caz) vor intra in posesia lui (sau se vor imparti dupa lege). Intrebarea mea este: ce se intampla in cazul in care matusa decedeaza? Tatal mamei mele are dreptul la succesiune, desi mama mea este tutorele legal al persoanei in cauza? Poate fi atacata curatela? Va multumesc frumos pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 21:03, 30 Ianuarie 2016
OK, am inteles. Presupun ca mama, curatorul, nu are drept de a instraina (vinde) bunurile (casa) cat timp traieste persoana pusa sub interzicere, corect? Adica are drept doar sa le administreze, nu?
Se pot instraina cu acordul instantei de tutela dar numai daca instrainarea se face in interesul celui interzis. Adica banii obtinuti sunt dati pe tratament internare etc...bineinteles facand dovada acestor cheltuieli.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa bunici ContSters278009 ContSters278009 Bunicii mei dupa tata au decedat, si dupa ei au ramas 2 locuri de pamant. Au avut 3 copii, din care mai traieste doar o fata , matusa mea. Tatal meu era ... (vezi toată discuția)
Intrebare incheiere curatela bolnav alzheimer Ahelis Ahelis Buna ziua, Mama mea a primit acum 4 ani dreptul de curatela asupra matusii ei (sora tatalui), bolnava de Alzheimer (pusa sub interdictie). Acum 10 zile a ... (vezi toată discuția)
Pot fi dezmostenit? Sorinasandru Sorinasandru Suntem 2 frati,eu sunt plecat in strainatate de mai bine de 3 ani.Inainte de a pleca am locuit impreuna cu familia in casa mamei mele.De 5 luni de zile mama e ... (vezi toată discuția)